opc_loader
Merken

Italeri 6179 Farmhouse Battle American Civil War - 1864

Artikelnr: Italeri 6179

Farmhouse Battle American Civil War - 1864

BATTLE SET

De slag om Chaffin's Farm en New Market Heights , ook bekend als Laurel Hill en gevechten bij Forts Harrison, Johnson en Gilmer, werd gevochten in Virginia op 29-30 september 1864, als onderdeel van de belegering van Petersburg in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Vanaf het allereerste begin van de oorlog hadden confederale ingenieurs en slavenarbeiders een permanente verdediging rond Richmond aangelegd. Tegen 1864 hadden ze een systeem voor anker gebracht ten zuiden van de hoofdstad aan de James River bij Chaffin's Farm, een groot open gebied bij Chaffin's Bluff, beide vernoemd naar een lokale grootgrondbezitter. Deze buitenste lijn werd ondersteund door een intermediair en innerlijk versterkingssysteem dat veel dichter bij de hoofdstad lag. In juli en augustus 1864 werden deze lijnen getest door Union Lt. Gen. Ulysses S. Grant in offensieven die waren ontworpen om gelijktijdig ten noorden en ten zuiden van de James aan te vallen.

Op 27-29 juli viel het leger van het Potomac II-corps onder generaal-majoor Winfield S. Hancock en cavalerie onder generaal-majoor Philip Sheridan New Market Heights en Fussell's Mill aan in de eerste slag om Deep Bottom (genoemd naar het gedeelte van de James River dat werd gebruikt voor de oversteek van de Unie). De aanvallen faalden om door te breken om Richmond of zijn spoorwegen te bedreigen, maar ze hebben ervoor gezorgd dat de geëngageerde generaal Robert E. Lee op 31 juli mannen overbracht uit de Petersburgsevestingwerken ter voorbereiding op de Slag om de Krater . De Tweede Slag om Diepe Bodem was uitgevoerd door Hancock op 14 en 20 augustus, aanvallend in bijna dezelfde gebieden nogmaals om Zuidelijke troepen weg te trekken uit het zuiden van de James, waar de Battle of Globe Tavern (ook bekend als de Tweede Slag bij de Weldon Railroad) een poging was om snijd de toevoerlijnen van de spoorlijn naar Petersburg. Het tweede gevecht was ook een Zuidelijke overwinning, maar het dwong Lee om zijn verdediging in Petersburg te verzwakken en om plannen te verlaten om zijn mannen in de Shenandoah-vallei te versterken.

Eind september plande Grant nog een dubbel offensief. Historici noemen soms de offensieven van Grant tijdens de Richmond-Petersburg-campagne. Richard J. Sommers, John Horn en Noah Andre Trudeau noemen deze operaties "Grant's Fifth Offensive".Het primaire doel van Grant was om de toevoerlijnen van de spoorwegen naar het zuiden van Petersburg te verminderen, wat waarschijnlijk zou leiden tot de val van Petersburg en Richmond. Hij was van plan een cavaleriedivisie onder Brig. Gen. David McM. Gregg en vier infanteriedivisies van het V en IX Corps van het Army of the Potomac om de South Side Railroad te verbreken, een operatie die zou resulteren in de Battle of Peebles 'Farm van 30 september tot 2 oktober. Opnieuw hoop Robert E af te leiden Lee en vestigde Geconfedereerde troepen ten noorden van de rivier, Grant beval het leger van de James onder generaal-majoor Benjamin F. Butler om aan te vallen richting Richmond.

Butler bedacht een plan dat historicus John Horn zijn 'beste uitvoering van de oorlog' noemde. In plaats van de inspanningen van juli en augustus te herhalen om de Zuidelijken linksaf te zetten, plantte Butler verrassingsaanvallen op het zuidelijke rechts en midden. Zijn XVIIIe korps onder generaal-majoor Edward OC Ord , zou de James River oversteken naar Aiken's Landing door een nieuw aangelegde pontonbrug. Bij de oorspronkelijke Deep Bottom pontonbrug zou zijn X Corps onder generaal-majoor David B. Birney oversteken, gevolgd door zijn cavalerie onder Brig. Gen. August V. Kautz. Bij een tweestrijdige aanval zou de rechtervleugel (Birney's X Corps, versterkt door een Amerikaanse afdeling voor gekleurde troepen onder brigadegeneraal Charles J. Paine van het XVIIIe korps) de zuidelijke linies aanvallen op New Market Road en doorrijden naar vang de artillerie-posities erachter op New Market Heights. Deze actie zou de flank van de linkervleugel (de rest van Ord's XVIII Corps) beschermen, die fort Harrison vanuit het zuidoosten zou aanvallen en het sterkste punt van de volledige zuidelijke linie zou neutraliseren. Vervolgens zou de rechtervleugel links helpen door Fort Gregg en Fort Gilmer aan te vallen, beide ten noorden van Fort Harrison. De cavalerie van Kautz zou Birney's verovering van de New Market Road exploiteren door naar Richmond te rijden.

SET BEVAT;

 • Confederate Infantry
 • Confederate Cavalry
 • Union Infantry
 • Confederate/Union Artillery
 • 2X 12 ponder gun
 • 2X Parrot gun (10 pound)
 • 1X Gatling gun
 • 1X Siege mortar 
 • Artillery emplacements and accessories
 • Farmhous
 • Barn

Schaal 1:72

Italeri 6179 

59,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Italeri 6179 Farmhouse Battle American Civil War - 1864 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: