opc_loader
Merken

Italeri 6194 Pegasus Bridge Airborne Assault D-Day 6th June 1944 Normandië

Artikelnr: Italeri 6194

Pegasus Bridge Airborne Assault D-Day 6th June 1944 Normandië

75th Anniversary D-DAY 1944 - 2019

taleri 6194 

76,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Pegasus Bridge Airborne Assault D-Day 6th June 1944 Normandië

75th Anniversary D-DAY 1944 - 2019

De Pegasusbrug is een brug over het Kanaal van Caen nabij Ouistreham. De brug, ook wel bekend als de Bénouville-brug, was een van de belangrijke in te nemen doelen door de Britse 6e Luchtlandingsdivisie tijdens de Operation Deadstick voorafgaand aan de Landingen in Normandië. De brug verkreeg de naam Pegasus, omdat de Britse luchtlandingstroepen het vliegende paard Pegasus als schouderembleem hadden. De aanval op de Pegasusbrug werd geleid door Majoor John Howard. Hij had twee opdrachten: de Pegasusbrug veroveren en de brug over de Orne die 360 meter verderop lag. Hij was de leider van de eenheid die op D-day als eerste met de Duitsers in gevecht zou zijn. De totale actie duurde nog geen kwartier en de brug was stevig in Britse handen.

In de nacht van 5 juni 1944 vertrok een leger van 181 man onder leiding van majoor John Howard van RAF Tarrant Rushton in Dorset, Zuid-Engeland in zes Horsa-glijders om de Pegasus-brug te veroveren, en ook "Horsabrug", een paar honderd meter naar het oosten, over de rivier de Orne. De strijdkracht was samengesteld uit D Company (versterkt met twee pelotons van B Company), 2nd Battalion, Oxford en Bucks Light Infantry; 20 genie van de Royal Engineers of 249 Field Company (Airborne); en mannen van het Glider Pilot Regiment. Het doel van deze actie was om te voorkomen dat Duits pantser de bruggen over zou steken en de oostflank van de landingen bij Sword Beach zou aanvallen.

Vijf van de zweefvliegtuigen van de Ox and Bucks landden vanaf 16 minuten na middernacht zo dichtbij als 46 meter van hun doelen. De aanvallers sprongen uit hun gehavende zweefvliegtuigen, compleet verrassend de Duitse verdedigers, en namen de bruggen binnen 10 minuten. Ze verloren daarbij twee mannen, luitenant Den Brotheridge en Lance-korporaal Fred Greenhalgh.

Greenhalgh verdronk in een nabijgelegen vijver toen zijn zweefvliegtuig landde. Luitenant Brotheridge werd dodelijk gewond door de brug in de eerste minuten van de aanval en werd het eerste lid van de binnenvallende Geallieerde legers om te sterven als gevolg van vijandelijk vuur op D-Day.

Eén zweefvliegtuig, toegewezen aan de verovering van de rivierbrug, landde bij de brug over de rivier de Dives, ongeveer 7 mijl verder. De meeste soldaten in dit vliegtuig zwierven door Duitse linies naar het dorp Ranville, waar ze uiteindelijk weer lid werden van de Britse strijdkrachten. De Ox and Bucks werden om 03.00 uur versterkt door luitenant-kolonel Pine-Coffin's 7th Parachute Battalion en verbonden met de strandlandingsstrijdkrachten met de komst van Lord Lovat's Commandos. 

Een van de leden van de versterking van het 7e Bataljon was Captain Richard Todd, een jonge acteur, die bijna twee decennia later Major Howard zou spelen in de film The Longest Day.

DEZE SET BEVAT;

  • German Wehrmacht troops; 50X
  • British Red Devils Paratroopers; 50X
  • German Opel Blitz army truck 
  • Germen Kübelwagen
  • German Guns; PaK 40 / PaK 35 / FlaK 38 + 9 figuren
  • Battlefield Accessories
  • Pagasus Bridge 'MDF laser cut'

Suggested item;

  • Italeri 1356 AS.51 Horsa Mk.I with British paratroopers

Schaal 1:72

Released by Italeri in 2019.

Italeri 6194 

Beoordelingen ()
Italeri 6194 Pegasus Bridge Airborne Assault D-Day 6th June 1944 Normandië heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Italeri 6194 Pegasus Bridge Airborne Assault D-Day 6th June 1944 Normandië


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: