opc_loader
Merken

Italeri 6193 Stalingrad Siege 1942 'Tractor Plant Assault'

Artikelnr: Italeri 6193

Stalingrad Siege 1942 'Tractor Plant Assault'

Italeri 6193 

71,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Stalingrad Siege 1942 'Tractor Plant Assault'

WARGAME APPROVED

De Slag om Stalingrad 23 augustus 1942 – 2 februari 1943, geldt als keerpunt van de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse 6e leger werd uiteindelijk volledig vernietigd door het Rode Leger, dat nog maar enkele maanden eerder nagenoeg overwonnen leek. Stalingrad (het huidige Wolgograd) werd het symbool voor de wederopstanding van het Rode Leger en gaf het Duitse moreel een zware klap; in brede lagen van de Duitse bevolking drong door dat de oorlog weleens slecht zou kunnen aflopen voor Duitsland; het naziregime zag voortaan af van 'kanonnen in plaats van boter'-propaganda en riep na afloop van de slag het volk op tot een totale oorlog.

Op 27 september bij zonsopgang openden de Duitsers een groot offensief dat de beslissing in Stalingrad teweeg moest brengen. Paulus dacht, dat hij met een groot offensief de in het nauw gedreven sovjettroepen op de knieën kon dwingen en daarmee de langdurige man-tegen-mangevechten kon voorkomen. Zijn leger, getraind voor een bewegingsoorlog, had moeite met de omstandigheden in Stalingrad. Dit kwam mede door het feit dat de tanks niet goed gebruikt konden worden in de met puin bedekte straten. Bovendien werd het weer eind september herfstachtig. Paulus besefte maar al te goed dat hij geen tijd te verliezen had. Nadat de strijd in het zuiden in Duits voordeel beslist leek, hergroepeerde hij zijn leger voor een allesbeslissende aanval op het industriële hart van de stad.

SET BEVAT;

  • German Infantry (50 figuren)
  • Russian Infantry (48 figuren)
  • German PAK 40 Anti Tank Gun (6 figuren)
  • 2X Russian T-34/76 tank 
  • Pz.Kpfw.IV Ausf.F tank
  • Stalingrad Tractor Plant
  • Urban Accessories

Schaal 1:72

Italeri 6193 

Beoordelingen (0)
Italeri 6193 Stalingrad Siege 1942 'Tractor Plant Assault' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: