opc_loader
Merken

Italeri 6196 GLADIATORS FIGHT 'Ludus Gladiatorius'

Artikelnr: Italeri 6196

GLADIATORS FIGHT 'Ludus Gladiatorius'

Italeri 6196 

58,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

GLADIATORS FIGHT 'Ludus Gladiatorius'

Een gladiator was bij de oude Romeinen iemand die een gevecht leverde als volksvermaak. Het woord gladiator is afgeleid van gladius, Latijn voor zwaard, en betekent ‘zwaardvechter’, hoewel gladiatoren ook wel andere wapens gebruikten.

De gladiatorengevechten vormden het hoogtepunt van een dagprogramma dat in de loop van de tijd een vaste indeling had gekregen. De avond voor een gevecht werd er een feestmaal voor de gladiatoren gehouden. ’s Morgens traden eerst venatores (jagers) op in venationes (jachtpartijen), en vochten bestiarii (wilde-dierenvechters) met wilde dieren. Tussen de middag werden gevangenen die tot de wilde dieren waren veroordeeld (damnatio ad bestias), voor de wilde dieren gegooid. ’s Middags vonden de eigenlijke gladiatorengevechten plaats. Deze begonnen met een pompa (optocht) waarbij de gladiatoren zich aan het publiek lieten zien. Daarna volgde het inspelen waarbij de gladiatoren twee aan twee schijngevechten hielden met houten wapens. De tuba gaf het teken dat de echte gevechten begonnen.

Set bestaat uit;

  • Gladiator Arena
  • 24 Gladiators
  • 4 Lions
  • 2 Bears
  • 2 Chariots (4 figures + 4 horses)
  • 35 Roman Legionairs

Schaal 1:72

Released by Italeri in 2020

Italeri 6196 

Beoordelingen (0)
Italeri 6196 GLADIATORS FIGHT 'Ludus Gladiatorius' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: