opc_loader
Merken

Dragon 6782 BATTLE of KHARKOV 1943

Artikelnr: Dragon 6782

BATTLE of KHARKOV 1943

Dragon 6782 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BATTLE of KHARKOV 1943

De Derde Slag om Charkov was de laatste belangrijke strategische overwinning van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.

Het gevecht om de Oekraïense stad vond plaats tussen 19 februari 1943 en 15 maart 1943Charkov was al op 21 oktober 1941 door de Duitsers veroverd, maar na de Duitse nederlaag in Stalingrad, werd de stad door de Sovjettroepen in februari 1943 heroverd. Onder leiding van Veldmaarschalk Erich von Manstein lanceerden de Duitsers een tegenaanval, waarmee ze de Russen terug de stad in dreven. In de stad zelf ontstonden bittere straatgevechten, waarna de Duitsers uiteindelijk zegevierden.

Het SS-Pantserkorps, uitgerust met zware Tiger tanks, speelde een doorslaggevende rol bij de verovering van de stad. Het pantserkorps beschikte onder andere over de Leibstandarte-SS "Adolf Hitler" en de 2e SS divisie Das Reich. Beide divisies waren net terug van verlof en geheel opnieuw uitgerust met zwaardere wapens. Ze waren dus op volle oorlogssterkte aanwezig.

Het SS-Pantserkorps, nu ondersteund met de 3e SS Totenkopfdivisie, kreeg de opdracht om Von Manstein's tegenaanval te leiden, waarbij het de Russische troepen in het speerpunt vernietigde en Heeresgruppe Süd wist te redden. De Leibstandarte trachtte ondertussen Charkov te heroveren. Na bittere straatgevechten en hoge verliezen aan beide zijden wisten de Duitsers, onder aanvoering van de Leibstandarte de Russen geheel uit de stad te verdrijven. Door het optreden van de Leibstandarte, hernoemde Hitler het stadsplein van Charkov naar "Leibstandarteplatz".

Aantal onderdelen; 50+

Schaal 1:35

Released by Dragon in 2013

Dragon 6782 

Beoordelingen (0 )
Dragon 6782 BATTLE of KHARKOV 1943 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items