opc_loader
Merken

Strelets*R M047 Russian Army in Summer Dress "Russian-Turkish War 1877"

Artikelnr: Strelets*R M047

Russian Army in Summer Dress "Russian-Turkish War 1877"

Strelets*R M047 

12,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Russian Army in Summer Dress "Russian-Turkish War 1877"

De Russisch-Turkse oorlog van 1877–1878 was een conflict tussen het Ottomaanse Rijk en de Oosters-Orthodoxe coalitie onder leiding van het Russische Rijk en bestond uit Bulgarije, Roemenië, Servië en Montenegro.

Uitgevochten op de Balkan en in de Kaukasus, is het ontstaan ​​in het opkomende 19e-eeuwse Balkan-nationalisme. Bijkomende factoren waren onder meer de Russische doelen van het terugwinnen van de territoriale verliezen die tijdens de Krimoorlog van 1853-1856 zijn geleden, het opnieuw vestigen in de Zwarte Zee en het ondersteunen van de politieke beweging die de Balkanlanden probeerde te bevrijden van het Ottomaanse Rijk.

De door Rusland geleide coalitie won de oorlog en duwde de Turken helemaal terug naar de poorten van Constantinopel, maar voor de tijdige tussenkomst van de West-Europese grootmachten.

Als gevolg hiervan slaagde Rusland erin provincies in de Kaukasus te claimen, namelijk Kars en Batum, en voegde het ook de regio Budjak toe. De vorstendommen van Roemenië, Servië en Montenegro, die elk al enige tijd de soevereiniteit hadden, riepen formeel de onafhankelijkheid van het Ottomaanse rijk uit. Na bijna vijf eeuwen van Ottomaanse overheersing (1396–1878) kwam er opnieuw een Bulgaarse staat op: het Vorstendom Bulgarije, dat het land tussen de Donau en het Balkangebergte beslaat (behalve Noord-Dobrudja dat aan Roemenië werd gegeven), evenals de regio Sofia, die de hoofdstad van de nieuwe staat werd.

Aantal figuren; 56

Schaal 1:72

Strelets*R M047 

Beoordelingen (0)
Strelets*R M047 Russian Army in Summer Dress "Russian-Turkish War 1877" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: