opc_loader
Merken

Academy 13250 HMMWV-Hummer-Humvee M966 TOW Missile Carrier

Artikelnr: Academy 13250

HMMWV-Hummer-Humvee M966 TOW Missile Carrier

Academy 13250  

19,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

HMMWV-Hummer-Humvee M966 TOW Missile Carrier

De M998 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (afgekort tot HMMWV, dat uitgesproken wordt als Humvee) is een militair voertuig. Het heeft de rol van de Jeep en andere lichte voertuigen van het Amerikaanse leger vervangen en wordt ook door een aantal andere landen en organisaties gebruikt.

Er zijn minstens zeventien verschillende versies van de HMMWV in dienst in het Amerikaanse leger. Humvees dienen als vervoermiddel voor lading of troepen, als ambulance of als drager van verschillende typen wapens, zoals diverse machinegeweren, TOW antitankraketten en luchtdoelraketten. Daarnaast wordt het voertuig gebruikt om een bepaald type lichte houwitser te trekken.

Er is verder een type HMMWV waarmee het machinegeweer van binnenuit het voertuig bediend kan worden. Deze versie is bekend als de CROWS (Common Remotely Operated Weapon System) deze wordt bediend door een schutter achter de bestuurder, en werkt met een camera die weergeeft wat zich buiten het voertuig afspeelt. Hiermee loopt de schutter minder gevaar geraakt te worden. De CROWS installatie wordt op het dak aangebracht, deze is van binnenuit hetzelfde, met een ring waar normaal het machinegeweer zou komen met een luik voor de schutter.

Uitvoering;

  • HMMWV-Hummer-Humvee - U.S.Army, M966 TOW Missile Carrier.

Schaal 1:35

Released by Academy in 2009.

Academy 13250  

Beoordelingen ()
Academy 13250 HMMWV-Hummer-Humvee M966 TOW Missile Carrier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Academy 13250 HMMWV-Hummer-Humvee M966 TOW Missile Carrier


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: