opc_loader
Merken

ASUKA Model 35-017 SHERMAN III Type W / Early "VVSS" Suspension

Artikelnr: ASUKA Model 35-017

SHERMAN III Type W / Early "VVSS" Suspension

ASUKA Model 35-017 

59,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

SHERMAN III Type W / Early "VVSS" Suspension

De Verenigde Staten verstrekten onder de voorwaarden van Lend-Lease tienduizenden van haar Medium Tank M4, ook wel Sherman genoemd, aan veel van hun geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Sherman werd gebouwd om infanterie-eenheden te steunen tijdens hun operaties en niet om de confrontatie aan te gaan met Duitse tanks zoals de Panther, de Tiger I en de Tiger II die superieur bleken in bepantsering en vuurkracht. Het was een verschrikkelijke ervaring voor de bemanningen van Sherman-tanks om een gevecht aan te gaan met een Panther of Tiger omdat ze wisten dat zeker een of meerdere bemanningen zouden omkomen. Ze konden hun tegenstander alleen uitschakelen door het pantser aan de zij- of achterkant te doorboren in een manoeuvre met meerdere Shermans.

De meest gevreesde tegenstander voor de M4 Sherman-tank was het Duitse 88 mm-luchtafweergeschut. Dit geschut dat oorspronkelijk gebruikt werd bij de luchtdoelartillerie bleek een verwoestende uitwerking te hebben op pantservoertuigen en werd door de Duitsers zeer succesvol ingezet voor luchtafweer en als antitankgeschut. Na één voltreffer was de tank meestal uitgeschakeld. Ook hiertegen moesten de tanks het hebben van hun overweldigende aantallen. Daarnaast was de tank kwetsbaar voor Duitse pantsergrenadiers bewapend met onder andere panzerfausten en werpmijnen.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • SHERMAN III - British Army, C Squadron, Royal Wiltshire Yeomanry, 9 Armoured Brigade, T145978, Syria / Aleppo, Late 1943.

  • SHERMAN III - British Army, 3rd County of London Yeomonry, 4th Armoured Brigade, Sicily, July, 1943.

  • SHERMAN III - British Army, 1st Squadron, 1st Krechhowiecki Lancers, 2nd tank Brigade, Pallestine, Fall 1943.

Schaal 1:35

Released by ASUKA Model in 2015.

ASUKA Model 35-017 

Beoordelingen ()
ASUKA Model 35-017 SHERMAN III Type W / Early "VVSS" Suspension heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
ASUKA Model 35-017 SHERMAN III Type W / Early "VVSS" Suspension


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: