opc_loader
Merken

Italeri 6542 Land Rover Series III 109 "Guardia Civil"

Artikelnr: Italeri 6542

Land Rover Series III 109 "Guardia Civil"

Italeri 6542

17,99

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Land Rover Series III 109 "Guardia Civil"

De Land Rover was ongetwijfeld een van de meest bekende symbolen van "Made in England" auto productie en een mijlpaal in de geschiedenis van offroad voertuigen.

De Land Rover Serie I , II en III (algemeen aangeduid als serie Land Rovers, om ze te onderscheiden van latere modellen) zijn veldwagens die zijn vervaardigd door de Britse fabrikant Rover Company, die geïnspireerd werden door de Willys Jeep in de Verenigde Staten. In 1992 beweerde Land Rover dat 70% van alle voertuigen die ze hadden gebouwd nog steeds in gebruik waren.

De serie III had dezelfde lichaams- en motoropties als de voorgaande IIa, inclusief stationwagens en de 1 Ton versies. Weinig veranderd cosmetisch van de IIA naar de serie III . De serie III is het meest voorkomende serie voertuig, met 440.000 van het type gebouwd van 1971 tot 1985. De koplampen werden verplaatst naar de vleugels op de late productie IIA modellen vanaf 1968/9 en verder (vermoedelijk in overeenstemming met de Australische, Amerikaanse en Nederlandse verlichtingsregels) 

Dankzij zijn uitzonderlijke veelzijdigheid werd het voertuig zowel militair als civiel gebruikt en werd onder licentie geproduceerd door het Spaanse Santana Motor Company in de jaren '70.

De Guardia Civil, in Spanje ook Benemérita genoemd, is een Spaanse politie-eenheid met militaire en civiele functies, net als de Nederlandse Koninklijke Marechaussee en de vroegere Belgische Rijkswacht. In de Spaanse grondwet uit 1978 is vastgelegd dat de primaire missie van de eenheid het beschermen van het vaderland is. Hierbij werd het motto "Todo por la patria" ("Alles voor het vaderland") aan de eenheid gegeven.

De Guardia Civil maakt deel uit van twee ministeries; het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Ministerio del Interior) en het Ministerie van Defensie (Ministerio de Defensa).

Drie uitveringen mogelijk;

  • Land Rover Series III 109 - Guardia Civil, Spain 1970's.

  • Land Rover Series III 109 - two-color version.

  • Land Rover Series III 109 - one-color version.

Afmeting;

  • Lang; 125 mm.

Humbrol verf kleur nr.'s;  33 / 34 / 85 / 116

Schaal 1:35

Italeri 6542

Beoordelingen (0 )
Italeri 6542 Land Rover Series III 109 "Guardia Civil" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: