opc_loader
Merken

COBI 2402 VW TYP 82 Kübelwagen

Artikelnr: COBI 2402

VW TYP 82 Kübelwagen

COBI 2402 

21,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

VW TYP 82 Kübelwagen

De Volkswagen Kübelwagen (Volkswagen Typ 82) was een personenvoertuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Duitse Wehrmacht en de Waffen-SS.

De Type 82 is de meest populaire personenauto die gewoonlijk wordt geassocieerd met het Duitse leger in de woestijnschildering van de DAK (Deutsches Afrikakorps). De productie van de Kübelwagen Type 82 kwam tijdens de oorlogsjaren 1940-1945. Prototype-eenheden namen daadwerkelijk deel aan de agressie tegen Polen. Kübelwagen-auto’s werden ook gebruikt tijdens de invasie van Frankrijk. Sindsdien is de Kübelwagen een van de standaardvoertuigen van het Duitse leger geworden. Het werd gebruikt door alle soorten troepen, op alle fronten van de oorlog.

Eén uitvoering;

  • VW TYP 82 Kübelwagen - DAK Deutsches Afrikakorps, 1942.

Afmetingen;

  • Lang; 130 mm.
  • Hoog; 60 mm.

Aantal stenen; 195

Uit een set van 195 COBI-bouwblokken kun je de militaire personenauto VW Kübelwagen Type 82 en elementen van de omgeving bouwen. Het model is tot in detail gereproduceerd en geeft het uiterlijk van het origineel getrouw weer. In deze set hebben we geen stickers gebruikt. Ze zijn vervangen door prints van hoge kwaliteit. De prints slijten niet, zelfs niet tijdens intensief spelen. Een gedetailleerde motor verbergt zich onder de achterkap. De set bevat een figuur van een Duitse soldaat DAK met een gesluierde mond, uitgerust met een MP-40 machinepistool en een pet met opdruk. De set bevat een palmboom, een rots, een ton en een plaatje met de naam van de auto erop.

Kübelwagen is een ideaal voertuig voor de constructie van scènes en historische diorama's die elk Europees front van de Tweede Wereldoorlog nabootsen. Het is ook de perfecte aanvulling op een COBI Strategy Battle Game-sessie. De handleiding bevat een visualisatie van de speelkaart met voertuigstatistieken.

Het model gemaakt van COBI-bouwstenen kan niet alleen speelgoed zijn in de kinderkamer, maar kan ook bijdragen aan hun interesse in geschiedenis en autodesign. Het zal zeker helpen de motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen en de bouwvaardigheid te vergroten. Voor fans van volwassen blokken is het een prachtig voertuigmodel en misschien wel het begin van een toekomstige COBI-modelcollectie.

Schaal 1:28

COBI 2402

Beoordelingen ()
COBI 2402 VW TYP 82 Kübelwagen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 2402 VW TYP 82 Kübelwagen


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items