opc_loader
Merken

Tamiya 35045 QUAD GUN TRACTOR

Artikelnr: Tamiya 35045

QUAD GUN TRACTOR

British Commonwealth Force Quad gun tractor Canadian Ford F.G.T.

De Morris-Commercial C8 was een serie militaire voertuigen geproduceerd door de Britse automobielfabrikant Morris. Het eerste voertuig kwam in 1934 in productie. In de Tweede Wereldoorlog volgde een artillerietrekker, en na de oorlog volgde nog een lichte vrachtwagen voor algemeen gebruik.

De Quad deed dienst bij de veldartillerie regimenten ((en) Field Artillery Regiments). Elk regiment telde 36 Quads, waarvan 24 stuks een kanon en munitiewagen trokken en 12 stuks trokken alleen twee munitiewagens.

De eerste voertuigen kwamen bij het leger tegen jaareinde 1939. Diverse voertuigen zijn naar Frankrijk verscheept en werden ingezet tijdens de Slag om Frankrijk. Deze voertuigen trokken een 18-ponder kanon, een 25-ponder kanon of een 4,5 inch houwitser. Veel voertuigen bleven achter in Frankrijk terwijl de manschappen van het Britse leger bij Duinkerken werd geëvacueerd. De achtergebleven voertuigen werden ook gebruikt door de Duitse Wehrmacht. Gedurende de hele oorlog werd het voertuig gebruikt door vele legers van het Britse Gemenebest en in diverse regio's.

Het voertuig was relatief klein gezien de manschappen en hoeveelheid munitie en materieel dat werd meegenomen. De motor van 70 pk was onvoldoende om een zware last van zo'n 9 ton te trekken. De lier werd veelvuldig gebruikt in modderige situaties of bij het oprijden van heuvels en bergen. De lier had een trekkracht van 4 ton.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • CMP FAT - Royal Canadian Army, 1st Inf. Div. CH-4216530.

  • CMP FAT - Royal British Army, 7th Armoured Div.

  • CMP FAT - Royal British Army, 8th Armoured Brig.

Released by Tamiya in 1974

Schaal 1:35

Tamiya 35045 

31,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Tamiya 35045 QUAD GUN TRACTOR heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 35045 QUAD GUN TRACTOR


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items