opc_loader
Merken

Tamiya 35088 JAGDPANZER IV L/70 LANG

Artikelnr: Tamiya 35088

JAGDPANZER IV L/70 LANG

De Jagdpanzer IV (Sd.Kfz. 162) is een Duitse tankjager uit de Tweede Wereldoorlog, bewapend met een krachtig 7,5 cm PaK antitankkanon. Hij werd geproduceerd tussen januari 1944 en maart 1945 en het totale aantal bedroeg ongeveer 1977 stuks.

De Jagdpanzer IV bleek een uitermate effectieve tankjager te zijn en is volgens veel kenners de beste tankjager van de gehele Tweede Wereldoorlog van alle betrokken landen. Anderen geven de Jagdpanther deze titel. De eerste generatie was een goed en effectief wapen dat opgewassen was tegen iedere Russische en geallieerde tank, met uitzondering van de IS-2. Het kanon had zich al bewezen in de PzKpfw IV en het lage silhouet van de tankjager maakte het een moeilijk te raken tegenstander. De schuin aflopende bepantsering was, evenals bij de Panther, ruimschoots voldoende om 75mm, 76,2mm en 85mm granaten te weerstaan op middelgrote tot grote afstand (vaak zelfs op korte afstand) en het voertuig was snel en wendbaar. Ook technisch gezien was het betrouwbaar, met name omdat het onderstel al een flink aantal jaren meeging en was verbeterd.

De tweede generatie was een ware nachtmerrie voor iedere Russische of geallieerde tank-commandant. Het kanon was in staat ieder pantser op bijna alle afstanden te doorslaan, een voordeel dat zich perfect liet combineren met eerder genoemde voordelen van het ontwerp. Duitse troepen wisten dit maar al te goed en het voertuig bleek vaak, net als eerder bij de Sturmgeschütze, een uitzonderlijke stimulans voor het moreel te zijn. Het aantal slachtoffers van de Jagdpanzer IV laat ook duidelijk zien hoe effectief het voertuig was. Een goed voorbeeld hiervan is SS-Oberscharführer Roy (12. SS Panzerjäger Abteilung, 12. SS Panzer Division). Hij vernietigde zeker 36 vijandelijke tanks aan het westfront (NormandiëArdennenoffensief) voor hij slachtoffer werd van een Amerikaanse sluipschutter.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Jagdpanzer IV L/70 Lang - Wehrmacht, 116th Panzer Division.
     

  • Jagdpanzer IV L/70 Lang - Waffen SS 

Released by Tamiya in 1976

Schaal 1:35

Tamiya 35088 

29,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Tamiya 35088 JAGDPANZER IV L/70 LANG heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 35088 JAGDPANZER IV L/70 LANG


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items