opc_loader
Merken

Hasegawa 31126 CRUSADER Mk III

Artikelnr: Hasegawa 31126 / Mt26

CRUSADER Mk III

Hasegawa 31126 / Mt26 

17,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

CRUISER tank CRUSADER Mk.III

De Tank, Cruiser, Mk VI of A15 Crusader was een van de belangrijkste Britse cruiser tanks tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 5.000 tanks werden vervaardigd en zij leverden belangrijke bijdragen aan de Britse overwinningen tijdens de Noord-Afrikaanse campagne. De Crusader-tank zou geen actieve dienst buiten Afrika zien, maar het chassis van de tank werd aangepast om luchtafweer-, vuursteun-, observatie-, communicatie-, bulldozer- en bergingsvariantvarianten te creëren.

Vanwege vertragingen met de Cruiser Mark VII Cavalier en de behoefte aan cruiser-tanks, werd de Crusader opgeschoten met de 6-pounder, de eerste Britse tank die dit kanon kon monteren. Het ontwerp voor een nieuw torentje begon in maart 1941, maar Nuffield was pas laat in het jaar betrokken toen ze het bestaande torentje met een nieuwe mantel en luik aanpasten.

Het torentje kreeg ook een afzuigventilator om dampen van het schieten van het kanon te verwijderen.Het grotere kanon beperkte de ruimte van het torentje, zodat de bemanning werd teruggebracht tot drie, waarbij de commandant ook fungeerde als kanonlader, een rol die eerder werd uitgevoerd door de draadloze operator. De extra torentje ruimte werd overgegeven aan munitie stuwage.

Crusader III zag ook de introductie van de Mk. IV Liberty-engine, waarmee veel van de eerder aangetroffen betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost. Dit kenmerkte de Mk. De later bijgewerkte waterpompen van de III-motor samen met een asaandrijving die de kettingaandrijving voor de koelventilatoren vervangt.

De productie begon in mei 1942 en 144 waren voltooid in juli. De Crusader III zag voor het eerst actie, met ongeveer 100 deelnemende, aan de Tweede Slag bij El Alamein in oktober 1942.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • CRUSADER Mk.III - 1st Force 8th Armoured Division, Tunisia 1943.

  • CRUSADER Mk.III - 1st Armoured Division, 9th Queen's Lancers, North Africa. 

Schaal 1:72

Released by Hasegawa in 1991.

Hasegawa 31126 / Mt26

Beoordelingen ()
Hasegawa 31126 CRUSADER Mk III heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hasegawa 31126 CRUSADER Mk III


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items