opc_loader
Merken

Revell 03117 Pz.Kpfw.III Ausf.M

Artikelnr: Revell 03117
Revell

Pz.Kpfw.III Ausf.M

De Panzerkampfwagen III (PzKpfw. III), die meestal de Panzer III genoemd wordt, was een tank die in de jaren '30 van de 20e eeuw door de Duitsers ontwikkeld was en in de Tweede Wereldoorlog veel gebruikt werd.

De Panzer III was ontworpen om andere pantservoertuigen uit te schakelen samen met de ondersteunende Panzer IV, die vooral zachte doelen moest uitschakelen. Deze samenwerking werd echter snel overbodig omdat de Panzer III al snel achterliep in de wedloop van steeds sterker wordende antitankwapens en bepantsering. Uiteindelijk werd de III vervangen door de grotere Panzer IV's als gevechtstank. De Panzer III werd hierna nog wel aan enkele bondgenoten geleverd terwijl het onderstel werd gebruikt voor de zeer succesvolle Sturmgeschütz III.

Bij de start van Operatie Barbarossa (de invasie van de Sovjet-Unie) maakte de Panzer III het grootste deel van de Duitse tanks uit. De meeste waren uitgerust met het 50 mm L/42 kanon en versterkte bepantsering. Voordat de Panzer III met het 50mm L/60 kanon uitgerust werd, kon die niet op tegen de Sovjet T-34 en de KV serie tanks. De Sovjet tanktroepen bestonden wel hoofdzakelijk uit de lichter bepantserde modellen, zoals de T-26 en de BT tanks (BT-5 en BT-7. Samen met de superieure Duitse training en tactiek zorgde dit ervoor dat de Duitse tanks in 1941 een goede 6:1 ratio hadden.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Pz.Kpfw.III Ausf.M - Pz.Regiment 11, 6th Panzer Division, Belgorod, Juli 1943.
  • Pz.Kpfw.III Ausf.M - Pz.Regiment 3, 2nd Panzer Division "Wien", Khifzky, ostfront, August 1943. 

Afmetingen;

  • Lang; 90 mm

Aantal onderdelen; 175

Revell verf kleur nr.'s; 9 / 16 / 37 / 48.

Schaal 1:72

Revell 03117 

14,95
x
Beoordelingen (0)
Revell 03117 Pz.Kpfw.III Ausf.M heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items