opc_loader
Merken

Revell 03299 Sherman Firefly

Artikelnr: Revell 03299

Sherman Firefly

Revell 03299 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Sherman Firefly

First Diorama Set

De Sherman Firefly is een Britse herbouw van de Amerikaanse M4 Shermantank uit de Tweede Wereldoorlog. De Firefly werd in 1944 en 1945 gebouwd omdat de normale Shermantanks niet opgewassen waren tegen de Duitse Tiger I tank. Er werd een krachtiger 17-ponder in de toren aangebracht en ook werd de bepantsering iets verbeterd.

De Fireflies stroomden van maart 1944 bij het Britse leger binnen. Het lag niet in de bedoeling om eenheden te formeren die helemaal uit Fireflies bestonden: men wilde vooraleerst één voertuig per Shermanpeloton een Firefly laten zijn, dus 36 per brigade, om de overige voertuigen vuurdekking op lange afstand te geven. Bij de Landing in Normandië werd deze norm meestal nog niet gehaald. In praktijk werd de Firefly een zeer populair type, omdat het toen de zwaarst bewapende westerse geallieerde tank was. Toch was het nodig om er heel voorzichtig mee tegen Duitse tanks op te treden, vanwege zijn slechte bepantsering (op de meeste punten even mager als bij de normale Sherman: 76 mm maximaal), hoge silhouette en geringe domping. Dat lukte meestal wel en de verliezen onder Fireflies lagen lager dan bij de standaard Shermantanks.

Over het algemeen wisten de Fireflies hun taak om zwaardere Duitse tanks te vernietigen goed te vervullen. Tot 850 meter kon met de APCBC-granaat het frontpantser van de Tiger en de Panther vrij betrouwbaar doorslagen worden. Een befaamd slachtoffer was de Tiger van de "tankaas" Michael Wittman.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Sherman Firefly - British Royal Army, 2nd Battaillon Coldstream Guards, Normandy, France, June 1944.

  • Sherman Firefly - British Royal Army, 2nd Fife and Forfar Yeomanry, Rheinland, Germany 1945.

Afmeting;

  • Lang; 104 mm.

Aantal onderdelen; 54

Revell verf kleur nr.'s; 9 / 43 / 48 / 65 / 82 / 91 / 382.

Een beginnersset voor het maken van je eerste eigen diorama, om het gebouwde model in een realistische omgeving te presenteren.

  • Kit van de krachtigste Britse WW2 tank Sherman Firefly
  • Diorama plaat
  • Basisverven
  • Revell lijm 
  • Penceel

Schaal 1:76

Released by Revell in 2021.

Revell 03299 

Beoordelingen ()
Revell 03299 Sherman Firefly heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Revell 03299 Sherman Firefly


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items