opc_loader
Merken

Special Armour SA72018 Biber Trailer

Artikelnr: Special Armour SA72018

Biber Trailer

Special Armour SA72018 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Biber Trailer

Midget submarine Biber-class

De Biber was een eenpersoons minionderzeeër van de Duitse Kriegsmarine tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarvan er 324 in dienst gesteld werden.

Op 4 september 1944 viel de haven van Antwerpen vrijwel onbeschadigd in handen van de geallieerden. Een oude Schelde-geschiedenis werd herhaald, nu door de Duitse troepen. Na een verbitterde strijd veroverden de geallieerden (vooral PolenWalcheren en de rest van Zeeland en zuiverden de Schelde van mijnen. Op 28 november 1944 arriveerde het eerste liberty-zeeschip en kon Antwerpen zich de enige intacte haven van West-Europa noemen die de bevoorrading van de geallieerde legers kon opvangen en zo de kunstmatige havens van Normandië, onder meer Arromanches en Saint-Laurent, aflossen. Alle andere grote aanlegplaatsen van de NoordzeeHet Kanaal en de Atlantische Oceaan waren nog steeds door de Duitsers bezet of onbruikbaar gemaakt. Met de Biber wilden de Duitsers op de Schelde de geallieerde vrachtschepen aanvallen en hun heenreis doen stoppen.

De Duitsers gebruikten de Bibers ook bij hun pogingen om het bruggenhoofd over de Maas uit te schakelen, dat na operatie Market Garden was ontstaan in de buurt van Nijmegen. Na pogingen om de verkeersbrug uit te schakelen door bombardementen met vliegtuigen en later door duikers die explosieven aanbrachten, werd in de nacht van 13 op 14 januari 1945 een flottielje Bibers ingezet. In totaal zouden 17 duikboten zijn ingezet, waarvan acht hun doel bereikten. Zeven liepen aan de grond en twee werden vroegtijdig vernietigd. De brug bleef echter onbeschadigd doordat de Canadese Forestry Company een versperring in de rivier had geconstrueerd. 16 van de 17 bestuurders van de Bibers keerden heelhuids terug op hun uitvalsbasis.

Het Biber Trailer-model is 3D ontworpen en wordt geproduceerd met behulp van machinaal gefreesde metalen mallen. De Biber-onderzeeër zit niet in deze kit.

Schaal 1:72

Released by Special Armour in 2018.

Special Armour SA72018 

Beoordelingen ()
Special Armour SA72018 Biber Trailer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Special Armour SA72018 Biber Trailer


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items