opc_loader
Merken

COBI 4825 Patrol Torpedo Boat PT-109

Artikelnr: COBI 4825

Patrol Torpedo Boat PT-109

COBI 4825 

272,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Patrol Torpedo Boat PT-109

De TORPEDO BOAT PT-109 patrouille ging in 1942 in dienst in de Stille Oceaan.

Op 2 augustus 1943 ramde de Japanse torpedojager Amagiri de PT-109, waardoor de patrouilleboot zonk. In een crisis wisten de commandant van de eenheid en de toekomstige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, de hele bemanning te redden. De ondernomen acties maakten hem tot een oorlogsheld!
De patrouilleboot werd bemand door een bemanning van 12-17 personen. De laatste missie werd bijgewoond door 13 bemanningsleden onder leiding van Captain Kennedy. De PT-109 werd aangedreven door drie Packard 12-cilinder benzinemotoren van 1500 pk (1100 kW). De snelheid van de boot was ongeveer 41 knopen (76 km/u). De PT-109 had een enkele 20 mm Oerlikon luchtafweergeschut aan de achterzijde. Aan de vooravond van hun laatste missie installeerde de bemanning een 37 mm antitankkanon in de boeg. Het belangrijkste aanvalswapen van de boot waren haar torpedo's. De PT-109 was uitgerust met vier 21-inch (53 cm) torpedobuizen met torpedo's van Mark 8. Het was ook uitgerust met twee dieptebommen en dubbelgekoppelde zware machinegeweren.
De actieve activiteiten van PT-eenheden in de Stille Oceaan en de legende van PT-109 en zijn commandanten leven nog steeds en wekken veel emoties op. PT-109 is aanwezig in de geschiedenis, literatuur, film en populaire cultuur. Dankzij bouwblokken kan COBI ook jou bereiken! Bouw een verhaal, blok voor blok!

De Amerikaanse patrouilleboot PT-109 is het grootste en meest gedetailleerde model in de geschiedenis van COBI! De recordbrekende 3.726 elementen maakten het mogelijk om de historische eenheid realistisch na te bootsen in een schaalmodel van 1:35 (schaal geschikt voor de figuren). Het model is 72 cm lang en is inclusief standaard met signatuur. Het model verrast ook met een volledig gereproduceerd interieur! Na het verwijderen van het dek zie je de bemanningshutten, technische ruimtes en de machinekamer met hun uitrusting! Dit is nog niet in COBI geweest! Het model ziet er majestueus uit, is met vakmanschap en veel oog voor detail ontworpen! De set wordt aangevuld met vier figuren geïnspireerd op historische bemanningsleden. De set bevat duurzame prints die zelfs bij intensief gebruik niet afgeven. Beweegbare elementen van apparatuur,Het verwijderbare dek, de in kaart gebrachte wapens en de realistische vorm maken dit model tot een exclusief geschenk dat niet alleen liefhebbers van geschiedenis en militairen tevreden zal stellen, maar ook alle liefhebbers van bouwblokken en kieskeurige verzamelaars. Zo'n grote en mooie boot kun je niet passeren! Bouw een verhaal, blok voor blok!

 • 3.726 hoogwaardige blokken
 • displaystandaard
 • model naamplaatje,
 • geproduceerd in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar traditie,
 • voldoen aan de veiligheidsnormen voor producten voor kinderen,
 • volledig compatibel met andere merken bouwblokken,
 • blokken met prints vervormen niet en vervagen niet tijdens het spelen of onder invloed van temperatuur,
 • duidelijke en intuïtieve instructie op basis van tekeningen en iconen,
 • Bewegende onderdelen,
 • 4 zeemansbeeldjes.

Afmetingen;

 • Lang; 720 mm.
 • Breed; 200 mm.
 • Hoog; 260 mm.

Aantal stenen/onderdelen; 3.726

Schaal 1:35

Released by COBI in 2021.

COBI 4825 

Beoordelingen ()
COBI 4825 Patrol Torpedo Boat PT-109 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 4825 Patrol Torpedo Boat PT-109


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items