opc_loader
Merken

COBI 4830 HMS HOOD Royal Navy Battleschip

Artikelnr: COBI 4830

HMS HOOD Royal Navy Battleschip

COBI 4830 

219,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

HMS HOOD Royal Navy Battleschip

HMS Hood was een Britse kruiser uit het interbellum en de Tweede Wereldoorlog. Gelanceerd in 1918, werd het twee jaar later in gebruik genomen.

Het was 262.3 meter lang. De belangrijkste artilleriebewapening van de kruiser was acht BL Mk I-kanonnen, kaliber 381 mm. In het interbellum was de kruiser als grootste schip ter wereld het paradepaardje van de Royal Navy. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de nederlaag van Frankrijk werd ze vervoerd naar Gibraltar, waar hij zich bij de Force H voegde. Op 21 mei 1941 vertrok ze, vergezeld van het slagschip "Prince of Wales", voor haar laatste reis. Drie dagen later kwamen Britse schepen in de Deense Straat in botsing met het Duitse slagschip Bismarck en de bijbehorende zware kruiser Prinz Eugen. Na een kort artillerieduel over grote afstand veroorzaakte het goed gerichte salvo een inwendige explosie in de achtersteven van de Hood, die het schip volledig verwoestte. Van de 1418 bemanningsleden werden slechts drie matrozen gered. Het zinken van Hood veroorzaakte een schok in Groot-Brittannië.

Het blokmodel HMS Hood is ontworpen in een schaal van 1:300 en geeft de details van zijn historische inspiratie getrouw weer. Het blokslagschip is 88 cm / 34,6" lang en 22 cm / 8,7" hoog. Het heeft veel bewegende delen, zoals dekkanonnen, roterende artillerietorens, roeren en propellers. Het model is bedekt met hoogwaardige prints die de uitrusting en camouflage van het schip nabootsen. Zelfs bij intensief gebruik slijten de prints niet. Het schip zal zeker elke liefhebber van geschiedenis, militair of maritiem bekoren. Het zal er geweldig uitzien op een bureau, in een boekenkast, in een kantoor of in de kamer van een jonge baksteenliefhebber.

  • 2.613 hoogwaardige blokken
  • Geproduceerd in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar traditie
  • Voldoet aan de veiligheidsnormen voor producten voor kinderen
  • Volledig compatibel met bouwblokken van andere merken
  • Blokjes met opdruk krassen of smeren niet en vervagen niet tijdens het spelen of onder invloed van temperatuur
  • Duidelijke en intuïtieve, op instructies gebaseerde illustraties en stapsgewijze instructies
  • Displaystandaard met de naam van het schip

Afmetingen;

  • Lang; 880 mm.
  • Breed; 105 mm.
  • Hoog; 190 mm.

Aantal onderdelen; 2.613 stuks

Schaal 1:300

COBI 4830 

Beoordelingen ()
COBI 4830 HMS HOOD Royal Navy Battleschip heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 4830 HMS HOOD Royal Navy Battleschip


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items