opc_loader
Merken

COBI 5707 Boeing B-17F Flying Fortress 'Memphis Belle'

Artikelnr: COBI 5707

Boeing B-17F Flying Fortress 'Memphis Belle'

COBI 5707 

77,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Boeing B-17F Flying Fortress 'Memphis Belle'

De Boeing B-17 Flying Fortress is een viermotorige zware bommenwerper, langeafstandsbommenwerper ontwikkeld in de Verenigde Staten door The Boeing Airplane Company.

Het was een van de beroemdste en meest succesvolle vliegtuigen die de geallieerden hielpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vliegtuigen werden voornamelijk gebruikt bij tapijtbombardementen. De B-17 liet meer bommen vallen dan enig ander Amerikaans vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog. De Boeing B-17, ook wel het 'Flying Fortress' genoemd, was zwaar gepantserd en had een wapensysteem aan boord van een vliegtuig. Naast zijn rol als bommenwerper, werd de B-17 ook gebruikt als transport-, onderzeebootbestrijdingsvliegtuig, drone-controller en opsporings- en reddingsvliegtuig. Boeing Plant 2 bouwde in totaal 6.981 B-17's in verschillende modellen, en nog eens 5.745 werden gebouwd in samenwerking met Douglas en Lockheed. Slechts een paar B-17's overleven vandaag, te zien in musea en vliegshows; de meeste werden gesloopt aan het einde van de oorlog. Dit nieuwe Boeing B-17-vliegtuig van COBI-constructieblokken is een van de grootste modellen die door het bedrijf zijn gemaakt. Het vliegtuig heeft veel bewegende delen, waaronder wielen, rolroeren, wapens aan boord en propellers. Het is een vrij complex model en zorgt voor veel plezier voor ervaren verzamelaars en oudere, ervaren blokfans. Dit is een geweldige replica van de beroemde B-17, gebouwd en ontworpen zoals alleen COBI dat kan.

Het vliegtuig wordt geleverd met een speciale, exclusieve pilootfiguur met een in kaart gebracht uniform. De pet heeft een geprint embleem en een bruine klep. Er is een uniforme print op het lichaam met een embleem op de achterkant. Bij deze set is voor het eerst gebruik gemaakt van de karakteristieke pilotenkop. De piloot is de perfecte aanvulling op deze exclusieve editie van de B17 Flying Fortress "Memphis Beauty" en is een echte traktatie voor verzamelaars.

 • 920 hoogwaardige blokken
 • geproduceerd in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar traditie,
 • voldoen aan de veiligheidsnormen voor producten voor kinderen,
 • volledig compatibel met andere merken bouwblokken,
 • blokken met prints vervormen niet en vervagen niet tijdens het spelen of onder invloed van temperatuur,
 • duidelijke en intuïtieve instructie op basis van tekeningen en iconen,
 • exclusief pilootfiguur.

Eén uitvoering mogelijk;

 • Boeing B-17F Flying Fortress - USAAF, 91st Bombardment Group, RAF Bassingbourn, England, November 1942.

Afmetingen;

 • Lang; 525 mm.
 • Breed; 660 mm.
 • Hoog; 130 mm.

Aantal onderdelen; 920

Schaal 1:48

COBI 5707

Beoordelingen ()
COBI 5707 Boeing B-17F Flying Fortress 'Memphis Belle' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 5707 Boeing B-17F Flying Fortress 'Memphis Belle'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: