opc_loader
Merken

Airfix 393 LUNAR MODULE

Artikelnr: Airfix 393

LUNAR MODULE

Airfix 393 

24,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

LUNAR MODULE

De Lunar module of LM, ook bekend onder de aanvankelijke naam Lunar Excursion Module of LEM, was de maanlander of maansloep van het Apolloprogramma. De LM was het onderdeel dat gemaakt was om de eigenlijke maanlanding uit te voeren. Hij werd gebouwd door Grumman Aerospace.

Tijdens de lancering van de Saturnus V-raket zat de maanlander, met ingetrokken landingsgestel, opgeborgen onder de commando-/servicemodule (CSM), in de tussentrap, het deel waar de raket sterk verbreedt. Wanneer de raket eenmaal onderweg naar de maan was, maakte de CSM zich los van de derde trap en opende de tussentrap van de Saturnus V zich. Daardoor kwam de maanlander vrij. Met een manoeuvre koppelde de CSM zich met zijn voorzijde aan de LM waarna de CSM de maanlander van de derde rakettrap lostrok. Via een verbindingssluis met twee deuren konden de astronauten overstappen.

De maanlander bracht twee astronauten naar het maanoppervlak en terug naar de CSM, die met de derde astronaut rond de maan bleef cirkelen. De maanlander bestond uit twee delen: het onderste deel was de daaltrap, het bovenste de stijgtrap. De daaltrap deed bij het verlaten van de maan dienst als lanceerplatform voor de stijgtrap, en bleef derhalve achter op de maan. Het geheel was zeven meter hoog. De schotels die onder aan de poten zaten, hadden een doorsnede van 90 centimeter. De massa bedroeg 14.500 kg.

Schaal 1:72

Released by Airfix in 1970.

Airfix 393 

Beoordelingen ()
Airfix 393 LUNAR MODULE heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix 393 LUNAR MODULE


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items