opc_loader
Merken

Lindberg 70874 JOLLY ROGER pirate Ship schaal 1:130

Artikelnr: Lindberg 70874

JOLLY ROGER pirate Ship

In het algemeen wordt de vlag van piraten Jolly Roger genoemd. De afbeelding op de vlag staat meestal symbool voor de dood.

De tegenwoordig bekendste piratenvlag bestaat uit een wit doodshoofd met gekruiste witte botten erachter (en later ook eronder) op een zwarte achtergrond, maar in principe had iedere piraat met een eigen schip zijn eigen vlag. Deze bekende vlag zou voor het eerst gevoerd zijn door Richard Worley in 1718, hoewel rond diezelfde tijd Emanuel Wynne vrijwel dezelfde vlag voerde, alleen met toevoeging van een zandloper.

De elementen die op piratenvlaggen voorkwamen waren een doodshoofd, het symbool voor de dood, een skelet gaf een kwellende dood aan, een zandloper gaf aan dat de tijd gekomen was, een bloedend hart een langzame en pijnlijke dood en een dolk of machete betekende een drang om te vechten. Van de eerste piratenvlaggen van de boekaniers wordt beweerd dat ze effen rood of zwart waren.

Het idee dat piraten vaak naar hun slachtoffer voeren onder een piratenvlag is onjuist. Zeeroven onder een valse vlag levert immers beter resultaat op. Varen onder de piratenvlag was eerder symbolisch dan strategisch.

Afmeting;

  • Lang; 406 mm.

Schaal 1:130

Lindberg 70874 

41,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Lindberg 70874 JOLLY ROGER pirate Ship schaal 1:130 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg 70874 JOLLY ROGER pirate Ship schaal 1:130


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: