opc_loader
Merken

Lindberg HL216 US COAST GUARD 'Patrol Boat' Cape-Class Patrol Boat

Artikelnr: Lindberg HL216

US COAST GUARD 'Patrol Boat' Cape-Class Patrol Boat

De patrouilleboten van de Cape-klasse waren stalen patrouilleboten van 95 voet (29 m) met aluminium bovenbouw van de Amerikaanse kustwacht.

Ze waren naamloos tot 1964, toen ze namen verwierven van Amerikaanse landcapes. Oorspronkelijk ontworpen voor oorlogsvoering tegen onderzeeërs (ASW), werden alle 36 boten in deze klasse gebouwd bij de United States Coast Guard Yard in Curtis Bay, Maryland.

De Cape-klasse was oorspronkelijk ontwikkeld als een ASW-boot en als vervanging voor de verouderde, vintage, houten, 83-voet patrouilleboten van 83 voet (25 meter lang) die voornamelijk werden gebruikt voor zoek- en reddingswerkzaamheden. Met het uitbreken van de Koreaanse oorlog en de verplichting aan de kustwacht om havenfaciliteiten in de Verenigde Staten te beveiligen en te patrouilleren onder de Magnuson Act van 1950, werd de volledige vervanging van de 83-voetboot uitgesteld en werd de 95-voetboot uitgesteld gebruikt voor havenpatrouilles. De eerste 30 meter lange rompen werden in 1952 bij de Coast Guard Yard neergelegd en werden officieel omschreven als "zeegaande patrouillemessen". Omdat het kustwachtbeleid niet voorzag in het benoemen van kotters onder de 30 meter ten tijde van hun constructie, werden ze alleen met hun rompnummer genoemd en kregen ze de Cape-class namen in 1964, toen de dienst de benamingscriteria veranderde in 65 voet (20 m). De klasse is genoemd naar Noord-Amerikaanse geografische capes.

De Cape-klasse werd vervangen door de 110-voet (34 m) Island-klasse die eind jaren tachtig begon en veel van de ontmantelde kotters werden door de kustwacht overgebracht naar landen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Cape-Class Patrol Boat - US Coast Guard, USCGC Cape Gull, Juni 1953.

Afmeting;

  • Lang; 370 mm.

Schaal 1:82

Released by Lindberg in 2015.

Lindberg HL216 

43,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

US COAST GUARD 'Patrol Boat' Cape-Class Patrol Boat

Lindberg HL216 

Beoordelingen (0 )
Lindberg HL216 US COAST GUARD 'Patrol Boat' Cape-Class Patrol Boat heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: