opc_loader
Merken

Hobby Craft HC-5001 THE BLUENOSE Champion Racing Schooner of the Grand Banks

Artikelnr: Hobby Craft HC-5001

THE BLUENOSE Champion Racing Schooner of the Grand Banks

Bluenose was een gaffelbeschermer voor vissen en jachten, gebouwd in 1921 in Nova ScotiaCanada. Een gevierd raceschip en vissersschip, Bluenose onder het commando van Angus Walters werd een provinciaal icoon voor Nova Scotia en een belangrijk Canadees symbool in de jaren 1930, diende als werkschip tot ze in 1946 verging. Bijnaam de " Koningin van het Noorden" Atlantic", ze later herdacht door een replicaBluenose II, gebouwd in 1963. De naam Bluenose ontstond al vanaf het einde van de 18e eeuw als een bijnaam voor Nova Scotians.

Na een seizoen vissen op de Grand Banks van Newfoundland onder het commando van Angus Walters, ging Bluenose op pad om deel te nemen aan haar eerste International Fisherman's Trophy  De International Fisherman's Trophy werd uitgereikt aan de snelste vissersschoener die in de Noord-Atlantische diepzeevisserij werkte. De snelste schoener moest twee van de drie races winnen om de trofee te claimen. De Canadese eliminatierace om vast te stellen wie Canada zou vertegenwoordigen in de Internationale Fishermen's Trophy-race van 1921 in Halifax, Nova Scotia vond begin oktober plaats. Bluenose, de beste two-out-of-three competitie, won de eerste twee races eenvoudig. Bluenose versloeg vervolgens de Amerikaanse uitdager Elsie, voor de International Fishermen's Trophy, en bracht hem in oktober 1921 terug naar Nova Scotia. Het jaar daarop versloeg Bluenose de Amerikaanse uitdager Henry S. Ford, dit keer in Amerikaanse wateren bij Gloucester. Henry S. Ford werd gebouwd in 1921 op basis van een ontwerp bedoeld om Bluenose te verslaan.

Schaal 1:120

Hobby Craft HC-5001 

29,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Hobby Craft HC-5001 THE BLUENOSE Champion Racing Schooner of the Grand Banks heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: