opc_loader
Merken

Lindberg HL219 Satisfaction of CAPTAIN Henry Morgan 'Pirate ship 1/130

Artikelnr: Lindberg HL219

Satisfaction of CAPTAIN Henry Morgan 'Pirate ship 1/130

Lindberg HL219 

35,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Satisfaction of CAPTAIN Henry Morgan 'Pirate ship'

Sir Henry Morgan was een Welsh kaper en admiraal van de Engelse Royal Navy. Hij was een van de meest succesvolle boekaniers van de 17e eeuw en veroverde in Engelse dienst een grote buit op het Spaanse Rijk. Later werd hij tot Knight Bachelor geslagen en benoemd tot luitenant gouverneur van Jamaica.

In het jaar 1669 wist Morgan Portobelo te plunderen en in de as te leggen. In de maanden erna was hij bezig met een verwoestingstocht langs Spaanse forten en andere bolwerken. Hij hield zich daarna een tijdje schuil op het Meer van Maracaibo. Tijdens zijn terugtocht naar Jamaica kwam hij in aanraking met drie Spaanse oorlogsschepen, die hij verpulverde.

Uiteindelijk besloot Morgan met een konvooi van 37 schepen en zo'n 2000 boekaniers Panama-Stad aan te vallen. Eerst veroverde hij het Spaanse fort San Lorenzo, waarna hij de Panamese jungle doorkruiste om uiteindelijk op 18 januari 1671 Panama-Stad te veroveren. Terwijl de meeste van zijn mannen nog bezig waren om de stad in de as te leggen, was Henry Morgan al vertrokken met het grootste deel van de buit.

Afmeting;

  • Lang; 370 mm.

Schaal 1:130

Lindberg HL219 

Beoordelingen ()
Lindberg HL219 Satisfaction of CAPTAIN Henry Morgan 'Pirate ship 1/130 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg HL219 Satisfaction of CAPTAIN Henry Morgan 'Pirate ship 1/130


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: