opc_loader
Merken

Hasegawa 40102 SHIMAKAZE IJN Destroyer "Battle of the Philippine Sea"

Artikelnr: Hasegawa 40102

SHIMAKAZE IJN Destroyer "Battle of the Philippine Sea"

Hasegawa 40102 

69,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

SHIMAKAZE IJN Destroyer "Battle of the Philippine Sea"

LIMITED EDITION

Shimakaze was een experimentele torpedobootjager van de Japanse Keizerlijke Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog, en bedoeld als het leidende schip in een geplande nieuwe "Type C" van torpedobootjagers.

Ze was de enige torpedobootjager die bewapend was met 15 torpedobuizen, die elk de dodelijke 610 mm (24 inch) Type 93 "Long Lance" torpedo konden afvuren.

De Slag in de Filipijnenzee was de grootste zeeslag tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen vliegdekschepen van de Verenigde Staten van Amerika en Japan. Deze zeeslag vond plaats op 19 en 20 juni 1944 in de Filipijnenzee.

Terwijl de Japanners nog bezig waren met het samenstellen van hun vloot bracht de USS Harder (SS-257) al drie torpedojagers tot zinken voor de kust van Tawi Tawi (Filipijnen). De Amerikanen wonnen in snelheid door het gebruik van onderzeeërs. Toen de Japanse eenheid vertrok voor de slag werd dit eveneens gemeld door een observerende Amerikaanse duikboot. Door deze meldingen kreeg admiraal Spruance de tijd om Task Force 58 (gelegen ten westen van de Marianen) gereed te maken om de landingsoperatie van de Amerikanen te dekken. Op 19 juni 1944 vielen de Japanners aan. Terwijl de Japanse luchtmacht hevige verliezen aan het lijden was, bracht de Amerikaanse onderzeeër USS Albacore (SS-218) het vliegdekschip Taiho tot zinken met driekwart van de bemanning nog aan boord en de Shokaku werd getorpedeerd en vervolgens ook tot zinken gebracht door de USS Cavalla. De volgende dag werd de Japanse vloot verrast bij het tanken en werden de Hiyo en twee tankers tot zinken gebracht. Drie vliegdekschepen waaronder de Zuikaku en een slagschip werden die dag beschadigd.

Eén uitvoering;

  • Destroyer Shimakaze - Imperial Japanese Navy, Battle of the Philippine Sea, Juni 1944.

Afmetingen;

  • Lang; 370 mm.
  • Hoog; 76 mm.
  • Breed; 33 mm.

Aantal onderdelen; 227

Schaal 1:350

Released by Hasegawa in 2020

Hasegawa 40102

Beoordelingen (0)
Hasegawa 40102 SHIMAKAZE IJN Destroyer "Battle of the Philippine Sea" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: