opc_loader
Merken

Tamiya 7305 U.S.Battleship BB-62 USS NEW JERSEY

Artikelnr: Tamiya 7305

U.S.Battleship BB-62 USS NEW JERSEY

USS New Jersey ( B-62) ("Big J" of "Black Dragon") is een slagschip uit de klasse Iowa en was het tweede schip van de Amerikaanse marine dat vernoemd was naar de Amerikaanse staat New JerseyNew Jersey verdiende meer gevechtssterren voor gevechtsacties dan de andere drie voltooide slagschepen uit de klasse Iowa en was het enige Amerikaanse slagschip dat tijdens de oorlog in Vietnam vuurgevechten ondersteunde.

De Iowa-klasse van 45.000 ton was de grootste en laatste oorlogsschip gebouwd door de Amerikaanse marine. De USS New Jersey, liefkozend bekend als de "Big J", was het tweede schip van deze klasse en zag dienst in de Tweede Wereldoorlog vanaf begin 1944. De komst van carrier airpower veranderde echter de aard van de zeeoorlog en New Jersey werd teruggetrokken van de frontlinie na de Tweede Wereldoorlog in 1948. Ze werd opnieuw geactiveerd om deel te nemen aan de Koreaanse oorlog en de oorlog in Vietnam, maar werd opnieuw in reserve geplaatst in 1969. Echter, dankzij het beleid van President Reagan om de marine te versterken, werd in 1981 de modernisering van de Iowa-klasse voorgesteld en New Jersey werd gekozen als het eerste schip dat dit programma onderging. Ze was uitgerust met nieuwe wapens, waaronder Tomahawk-kruisraketten, Harpoon-anti- scheepsraketten en Phalanx CIWS, evenals nieuwe radars, ECM en andere elektronische systemen. Ze diende als een raketschip met raketten tot haar definitieve ontmanteling in 1991 en werd uiteindelijk getroffen door het Amerikaanse marine-register in 1995. USS New Jersey werd vervolgens hersteld om een ​​drijvend museum in Philadelphia te worden.

Afmetingen;

  • Lang; 774 mm.
  • Breed; 94.5 mm.

Product omschrijving;

  • De bovenbouw en slanke romp met clipperboog zijn nauwkeurig gereproduceerd. Schroefassen zijn gemaakt van roestvrij staal. 
  • De moderne apparatuur, waaronder Tomahawk- en Harpoon-raketwerpers en Phalanx CIWS zijn zeer gedetailleerd.
  • Wordt geleverd met onderdelen om twee SH-60B Seahawk-helikopters af te beelden.
  • Andere accessoires zijn twee 1/350 schaal 16-inch shells en twee Tomahawk-raketten.
  • Decals zijn inbegrepen om het helikopterplatform weer te geven.
  • Volledige rompmodel displaystandaard is inbegrepen.

Schaal 1:350

Released by Tamiya in 1984.

Tamiya 7305 

99,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Tamiya 7305 U.S.Battleship BB-62 USS NEW JERSEY heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: