opc_loader
Merken

Zvezda 9044 Russian Nuclear-Powered Icebreaker Project 22220 ARKTIKA

Artikelnr: Zvezda 9044

Russian Nuclear-Powered Icebreaker Project 22220 ARKTIKA 

Zvezda 9044 

75,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Russian Nuclear-Powered Icebreaker Project 22220 ARKTIKA 

Een nucleair aangedreven ijsbreker is een nucleair aangedreven schip, speciaal gebouwd voor gebruik in wateren bedekt met ijs.

Het enige land dat nucleair aangedreven ijsbrekers bouwt, is Rusland. Nucleair aangedreven ijsbrekers zijn gebouwd door de Sovjet-Unie en later Rusland, voornamelijk om de scheepvaart langs de Noordelijke Zeeroute in de bevroren Arctische waterwegen ten noorden van Siberië te helpen. Nucleair aangedreven ijsbrekers zijn veel krachtiger dan hun diesel-aangedreven tegenhangers, en hoewel nucleaire voortstuwing duur is om te installeren en te onderhouden, kunnen zeer hoge brandstofeisen en beperkingen van het bereik, verergerd met de moeilijkheid om bij te tanken in het Noordpoolgebied, dieselschepen in het algemeen minder praktisch en economisch maken voor deze ijsbrekende taken.

In totaal zijn er tien civiele nucleair aangedreven schepen gebouwd in de USSR en RuslandNegen hiervan zijn ijsbrekers en één is een containerschip met een ijsbrekende boeg. Alle zes nucleair aangedreven ijsbrekers van de Arktika- klasse zijn gebouwd op de Baltic Shipyard in St. PetersburgVaigach en Taimyr werden gebouwd op de Helsinki New Shipyard in Finland en vervolgens naar Rusland gebracht voor de installatie van de reactoren en turbogeneratoren.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Russian Nuclear Icebreaker "Arktika" Project 22220

Afmeting;

  • Lang; 495 mm.

Aantal onderdelen; 525

Schaal 1:350

Released by Zvezda in 2021.

Zvezda 9044 

Beoordelingen ()
Zvezda 9044 Russian Nuclear-Powered Icebreaker Project 22220 ARKTIKA heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zvezda 9044 Russian Nuclear-Powered Icebreaker Project 22220 ARKTIKA


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: