opc_loader
Merken

Heller 81080 Gneisenau

Artikelnr: Heller 81080

Gneisenau

Heller 81080   

59,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Gneisenau

De Gneisenau was een slagschip van de Scharnhorst-klasse van de Duitse Kriegsmarine.

In april 1940 werd de Gneisenau samen met zijn zusterschip de Scharnhorst ingezet bij operatie Weserübung, de invasie van Noorwegen. Het had tot taak de Britse slagkruisers weg te lokken van de kwetsbare landingsplaatsen. Dat plan lukte, al wist de slagkruiser Renown wel een treffer op te boeken die een van de hoofdgeschuttorens uitschakelde. Tijdens dit duel bleek dat de gezamenlijke slagkracht van de beide slagkruisers ontoereikend was om een verouderde Britse slagkruiser tot zinken te brengen. Tijdens de operaties rond Noorwegen werd de Gneisenau door een Britse onderzeeboot getorpedeerd.

Nadat het herstel was voltooid voeren beide schepen onder leiding van vice-admiraal Günther Lütjens opnieuw uit richting Noorwegen. Tijdens hun zoektocht naar geallieerde koopvaardijschepen stuitten ze op het Britse vliegkampschip Glorious en de torpedobootjagers HMS Acasta en HMS Ardent, die allemaal tot zinken werden gebracht.

Na deze actie vertrokken de twee schepen naar de Atlantische Oceaan waar ze een zeer succesvolle operatie (operatie "Berlin") uitvoerden. Ze brachten een groot aantal geallieerde koopvaardijschepen tot zinken, in totaal circa 155.600 ton. Het duo kreeg van de Britten de beruchte bijnaam "The ugly sisters".

Uitvoering;

Afmeting:

  • Lang; 579 mm
  • Breed;  80 mm
  • Hoog; 129 mm.

Aantal onderdelen: 297

Humbrol verf kleur nr.'s; 27 / 30 / 33 / 63 / 64 / 65 / 70.

Schaal 1:400

Released by Heller in 

Heller 81080

Beoordelingen ()
Heller 81080 Gneisenau heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Heller 81080 Gneisenau


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items