opc_loader
Merken

Novo Frog Aurora MG-085-2902 Cruiser "Aurora"

Artikelnr: Novo Frog Aurora MG-085-2902

Cruiser "Aurora"

Novo Frog Aurora MG-085-2902 

39,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Cruiser "Aurora"

Protected cruiser Pallada-class

De Aurora is een Russisch pantserdekschip van de Pallada-klasse, dat vooral bekend is geworden doordat met een schot vanaf dit schip het signaal werd gegeven voor de start van de Oktoberrevolutie van 1917.

Het schip is nu afgemeerd in Sint-Petersburg aan de Petrogradskaja Naberezjnaja straat, tegenover het oude St. Petersburghotel, en is ingericht als museumschip.

Tijdens de Russisch-Japanse Oorlog van 1905, werd de Aurora toegevoegd aan de Pacifische Vloot en naar het oosten gestuurd. Hij nam deel aan de Slag bij Tsushima. De Aurora met twee andere Russische kruisers wisten te ontsnappen naar Manilla. Hier werden de schepen door de Amerikaanse autoriteiten vastgehouden tot het einde van de oorlog. In 1906 kwam de Aurora weer aan in de Baltische Zee en werd een opleidingsschip. In de Eerste Wereldoorlog werd de Aurora weer in actieve dienst genomen en deed hij mee aan acties in de Oostzee. Aan het einde van 1916 keerde hij terug naar Petrograd voor reparaties.

De kruiser speelde een actieve rol in zowel de Februarirevolutie als ook in de Oktoberrevolutie. Na de revolutie werd hij ingezet in de Russische Burgeroorlog tegen de geallieerde troepen (die het Witte Leger ondersteunden) bij Archangelsk, ten noorden van Petrograd.

Vanaf 1922 diende hij weer als een opleidingsschip, om weer in gebruik genomen te worden in 1940 in het begin van de Tweede Wereldoorlog. Na verschillende acties werd de Aurora afgemeerd bij Oranienbaum, en werd tot zinken gebracht door een Duits bombardement. In juli 1944 werd de Aurora gelicht en gerepareerd.

Na de oorlog werd de Aurora afgemeerd in Leningrad en diende hij weer als opleidingsschip voor de cadetten van de Nachimov Marineschool. In 1957 werd het schip als museum ingericht.

Schaal 1:400

Released by Novo Frog Aurora in 1970.

Novo Frog Aurora MG-085-2902 

Beoordelingen ()
Novo Frog Aurora MG-085-2902 Cruiser "Aurora" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Novo Frog Aurora MG-085-2902 Cruiser "Aurora"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items