opc_loader
Merken

Airfix A04208V HMS Ark Royal

Artikelnr: Airfix A04208V

HMS Ark Royal

Airfix A04208V 

20,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

HMS Ark Royal

"Her Majesty's Ship"

HMS Ark Royal (wimpel nummer 91) was een vliegdekschip van de Royal Navy dat dienst deed tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ark Royal, ontworpen in 1934 om te voldoen aan de beperkingen van het Washington Naval Treaty, werd gebouwd door Cammel Laird and Company Ltd in Birkenhead, Engeland, en voltooid in november 1938. Haar ontwerp verschilde van eerdere vliegdekschepen. Ark Royal was het eerste schip waarop de hangars en de cockpit een integraal onderdeel vormden van de romp, in plaats van een aanbouw of onderdeel van de bovenbouw. Ze was ontworpen om een ​​groot aantal vliegtuigen te vervoeren en had twee hangardekniveaus. Ze diende in een periode waarin voor het eerst intensief gebruik werd gemaakt van de luchtmacht van de marine; aan boord van Ark Royal werden een aantal carrier-tactieken ontwikkeld en verfijnd.

Ark Royal diende in enkele van de meest actieve zeetheaters van de Tweede Wereldoorlog. Ze was betrokken bij de eerste lucht- en U-boot-moorden van de oorlog, operaties voor de kust van Noorwegen, de zoektocht naar het Duitse slagschip Bismarck en de Malta-konvooien. Ark Royal overleefde verschillende bijna-ongevallen en kreeg de reputatie een 'geluksschip' te zijn. De Duitsers hebben haar meerdere keren ten onrechte als gezonken gemeld.

Ze werd op 13 november 1941 getorpedeerd door de Duitse onderzeeër U-81 en zonk de volgende dag. Haar zinken was het onderwerp van verschillende onderzoeken; De onderzoekers wilden graag weten hoe het vliegdekschip verloren was gegaan, ondanks pogingen om het schip te redden en naar de marinebasis in Gibraltar te slepen. Ze ontdekten dat verschillende ontwerpfouten bijdroegen aan het verlies, die werden verholpen in nieuwe Britse vliegdekschepen.

Eén uitvoering mogelijk;

  • HMS Ark Royal 1942.

Afmetingen;

  • Lang; 406 mm.
  • Breed; 48 mm.

Aantal onderdelen; 171

Humbrol verf kleur nr.'s; 27 / 31 / 33 / 54 / 73 / 90 / 117.

Released by Airfix in 2018.

Airfix A04208V

Beoordelingen (0)
Airfix A04208V HMS Ark Royal heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items