opc_loader
Merken

Lindberg HL436 U.S.S. LEXINGTON 'BLUE GHOST' US Navy Aircraft Carrier

Artikelnr: Lindberg HL436

U.S.S. LEXINGTON 'BLUE GHOST' US Navy Aircraft Carrier

Lindberg HL436 

59,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

U.S.S. LEXINGTON 'BLUE GHOST' US Navy Aircraft Carrier

Aircraft carrier Essex-class

USS Lexington (CV / CVA / CVS / CVT / AVT-16), bijgenaamd "The Blue Ghost", is een vliegdekschip uit de Essex- klasse dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd voor de Amerikaanse marine

Oorspronkelijk bedoeld om Cabot te heten , kwam er tijdens de bouw bericht dat de USS  Lexington (CV-2) verloren was gegaan in de Slag om de KoraalzeeHet nieuwe vliegdekschip werd hernoemd terwijl het in aanbouw was om het eerdere schip te herdenken.

De Japanners noemden Lexington een 'spookschip' vanwege haar neiging om weer op te duiken nadat ze naar verluidt tot zinken was gebracht. Dit, in combinatie met het donkerblauwe camouflageschema van het schip, leidde ertoe dat de bemanning naar haar refereerde als "The Blue Ghost". Tijdens de oorlog gingen er geruchten dat het schip zo zwaar beschadigd was dat het op een gegeven moment tot zinken moest worden gebracht, maar er werd direct een nieuw gebouwd vliegdekschip met dezelfde naam ingezet in een poging de Japanners te demoraliseren.

Afmeting;

  • Lang; 510 mm.

Aantal vliegtuigen; 32

Schaal 1:525

Lindberg HL436 

Beoordelingen ()
Lindberg HL436 U.S.S. LEXINGTON 'BLUE GHOST' US Navy Aircraft Carrier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg HL436 U.S.S. LEXINGTON 'BLUE GHOST' US Navy Aircraft Carrier


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: