opc_loader
Merken

Revell 05017 H.M.S. Prince of Wales Royal Navy Battleship

Artikelnr: Revell 05017

H.M.S. Prince of Wales Royal Navy Battleship

Revell 05017 

19,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

H.M.S. Prince of Wales Royal Navy Battleship

"Her Majesty's Ship"

HMS Prince of Wales was een slagschip van de King George V-klasse van de Royal Navy.

Het schip was gebouwd bij de scheepswerf Cammell Laird in BirkenheadEngeland. De Prince of Wales had een korte, maar actieve loopbaan en nam deel aan de jacht op de Bismarck. Dat het schip echter tot zinken werd gebracht door Japanse bommenwerpers die vanaf land opereerden, was een van de redenen dat slagschepen niet meer werden beschouwd als het belangrijkste type oorlogsschip.

Op 25 oktober vertrok de Prince of Wales, samen met de torpedobootjagers Electra en Express, naar Singapore om als vlaggenschip te dienen van de Far East Fleet. Begin december kwamen de schepen in Singapore aan en kregen er gezelschap van de slagkruiser Repulse. Het nieuwe vliegdekschip Indomitable had zich ook moeten aansluiten bij Force Z onder admiraal Sir Tom Phillips, maar het schip strandde tijdens zijn proefvaart bij Jamaica en het moest voor reparaties naar de scheepswerf.

Force Z moest vanuit Singapore het hoofd bieden aan de Japanse agressie. De Japanners lieten zich echter niet afschrikken en begonnen op 7 december met hun aanval, op dezelfde dag dat aanval op Pearl Harbor plaatsvond. Admiraal Phillips besloot om een poging te wagen de vijandelijke vloot te onderscheppen en de Prince of Wales en de Repulse gingen samen met vier torpedobootjagers , ElectraExpressTenedos en Vampire, op zoek naar de Japanse strijdmacht. Ze hadden echter geen succes en bovendien werd het eskader op de terugweg naar Singapore ontdekt door de Japanse onderzeeboot I-65. Japanse vliegtuigen en onderzeeboten schaduwden de schepen en op 10 december 1941 werden de Prince of Wales en de Repulse tot zinken gebracht door 86 Japanse bommenwerpers en torpedobommenwerpers van het 22e Lucht Flotilla dat gestationeerd was in Saigon.

Afmeting;

  • Lang; 397 mm.

Aantal onderdelen; 120

Revell verf kleur nr.'s; 37 / 45 / 47 / 75 / 76 / 79.

Schaal 1:570

Released by Revell in 2004.

Revell 05017 

Beoordelingen (0 )
Revell 05017 H.M.S. Prince of Wales Royal Navy Battleship heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: