opc_loader
Merken

Revell 5043 Gneisenau kriegsmarine Battlecruiser

Artikelnr: Revell 5043

Gneisenau kriegsmarine Battlecruiser

Revell 5043 

29,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Gneisenau kriegsmarine Battlecruiser

Gneisenau was een Duits hoofdschip, alternatief beschreven als een slagschip en slagkruiser, vande Kriegsmarine van nazi-DuitslandZe was het tweede schip van haar klasse, waaronder een ander schip, de Scharnhorst.  

Gneisenau en Scharnhorst opereerden samen gedurende een groot deel van het eerste deel van de Tweede Wereldoorlog, inclusief sorties op de Atlantische Oceaan om de Britse koopvaardij te overvallen. 

Na een succesvolle inval in de Atlantische Oceaan in 1941 trokken Gneisenau en haar zus in Brest, Frankrijk. De twee slagschepen waren het onderwerp van herhaalde bombardementen door de RAFGneisenau werd verschillende keren geraakt tijdens de invallen, hoewel ze uiteindelijk werd gerepareerd.

Op 12 januari 1942 nam het Duitse Marine Commando, in overleg met Hitler, het besluit om Gneisenau , Scharnhorst en de zware kruiser Prinz Eugen terug te sturen naar Duitsland. De bedoeling was om de schepen naar Noorwegen te sturen om geallieerde konvooien naar de Sovjet-Unie te verbieden. De zogenaamde "Channel Dash", met de codenaam Operatie Cerberus, zou de steeds effectievere geallieerde radar- en patrouillevliegtuigen in de Atlantische Oceaan vermijden. 

Schaal 1:570

Released by Revell in 1984

Revell 5043 

Beoordelingen (0 )
Revell 5043 Gneisenau kriegsmarine Battlecruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: