opc_loader
Merken

Fujimi 41087 IJN NAKA Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Artikelnr: Fujimi 41087

IJN NAKA Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Fujimi 41087 

17,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

IJN NAKA Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Sea Way Model

Naka was een Sendai- klasse lichte cruiser in de Imperial Japanese Navy (IJN).

Naka was het derde (en laatste) schip dat in deSendai- klasse van lichte cruisers was afgerond, en net als andere schepen van haar klas was ze bestemd om te worden gebruikt als vlaggenschip van een vernietigerflotilla.

Op januari 1942 werd 4e Destroyer Flotilla toegewezen aan de invasie van Nederland Oost-Indië, waarbij een konvooi werd vervoerd die de Kure No. 2 Special Naval Landing Force (SNLF) en Sakaguchi Brigade naar Tarakan en BalikpapanBorneovervoerde. Op 24 januari 1942 tijdens de landing van troepen in Balikpapan, viel de onderzeeër HNLMS K XVIII van de Koninklijke Marine van Nederland, die door het slechte weer op het oppervlak opereren, vier torpedo's in Naka af, maar miste. Terwijl Admiral Nishimura Naka en haar vdestroyers een mislukte achtervolging op de duikboot deden, kon USN Task Force 5, bestaande uit de destructeurs USS ParrottPaus  John D. Ford en Paul Jones, het nu onbeschermde Japanse konvooi aanvallen.

Eind februari 1942 escortde 4de Destroyer Flotilla transporten met de 48ste Infanteriedivisie naar Makassar ,Celebes en Oost Java. Voor het konvooi waren 2de Destroyer Flotilla (vlaggenschip lichte cruiser Jintsū ) en de cruisers Nachi en HaguroNaka was dus op 27 februari 1942 in een centrale positie voor de Slag van de Java-zee.

Een uitvoeringen mogelijk;

Schaal 1:700

Released by Fujimi in 1994.

Fujimi 41087  

Beoordelingen ()
Fujimi 41087 IJN NAKA Imperial Japanese Navy Light Cruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fujimi 41087 IJN NAKA Imperial Japanese Navy Light Cruiser


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: