opc_loader
Merken

Tamiya 31806 British Battle Cruiser Hood & E Class Destroyer Battle of the Denmark Strait

Artikelnr: Tamiya 31806

British Battle Cruiser Hood & E Class Destroyer Battle of the Denmark Strait

Tamiya 31806 

46,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

British Battle Cruiser Hood & E Class Destroyer Battle of the Denmark Strait

HMS Hood was een slagkruiser van de Royal Navy. Het was een van de vier Admiral klasse slagkruisers die halverwege 1916 waren besteld naar aanleiding van het Emergency War Programme.

Hoewel het ontwerp drastisch werd herzien na de Zeeslag bij Jutland, was het duidelijk dat ook het aangepaste ontwerp grote beperkingen kende. Dit gegeven - en het feit dat de in aanbouw zijnde Duitse slagkruisers waarschijnlijk niet afgebouwd zouden worden - gaf de doorslag in het besluit de bouw van de zusterschepen stop te zetten. Hierdoor was de Hood de laatste Britse slagkruiser die voltooid werd tijdens de Eerste Wereldoorlog

De Slag in de Straat van Denemarken op 24 mei 1941 zou voor de Hood fataal aflopen. De Hood viel eerst de Prinz Eugen aan in plaats van de Bismarck. Toen de Duitse schepen de positie van de Hood ontdekten, werd het schip getroffen door een 8 inch (204 mm) granaat van de Prinz Eugen die op het sloependek explodeerde. Dit had tot gevolg dat de 4 inch (102 mm) ammunitie en de ongeleide UP-raketten vlam vatten. Dit veroorzaakte een brand die de slagkruiser fataal zou worden. Kort daarna verlegde de Prinz Eugen het vuur naar de Prince of Wales. Dit geschiedde op bevel van een semafoorbericht van de Bismarck. Om ongeveer 6.00 uur, juist toen de Hood aan het draaien was om al zijn kanonnen in stelling te brengen, ontstond er nabij de hoofdmast een enorme steekvlam, die direct werd gevolgd door een enorme explosie en het schip in tweeën brak. Het achterschip zonk snel, en het voorschip zonk rechtstandig. Van de 1418 bemanningsleden overleefden er slechts drie, die twee uur later werden gered door de torpedobootjager HMS Electra. De scheepsbel van de Hood werd in 2015 weer boven water gehaald.

Het dramatische verlies van het symbool van de Britse macht op zee was voor veel Britten een grote schok. Daarna werd alles op alles gezet om de Bismarck en de Prinz Eugen uit te schakelen. De Prinz Eugen ontsnapte, maar de Bismarck werd al op 27 mei 1941 tot zinken gebracht.

Uitvoering HMS Hood;

  • Battlecruiser Admiral-class - HMS Hood (51), Royal Navy, Home Fleet, 51, Vice-Admiral Lancelot Holland, Battle of the Denmark Strait, Mei 1941.

Twee uitvoeringen mogelijk Destroyer E-class;

  • Destroyer E-class - HMS Echo (H23), Royal Navy, Home Fleet, H23, Lt. Cdr. Cecil Newby, Battle of the Denmark Strait, Mei 1941.

  • Destroyer E-class - HMS Electra (H27), Royal Navy, Home Fleet, H27, Cdr. Cecil Wakeford MayBattle of the Denmark Strait, Mei 1941.

Schaal 1:700

Released by Tamiya in 2005.

Tamiya 31806 

Beoordelingen ()
Tamiya 31806 British Battle Cruiser Hood & E Class Destroyer Battle of the Denmark Strait heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 31806 British Battle Cruiser Hood & E Class Destroyer Battle of the Denmark Strait


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: