opc_loader
Merken

Hasegawa WL-C059 FURUTAKA Imperial Japanese Navy Heavy Cruiser

Artikelnr: Hasegawa WL-C059

IJN FURUTAKA Imperial Japanese Navy Heavy Cruiser

water line series

Furutaka was het hoofdschip in de twee-vaartuig Furutaka- klasse van zware kruisers in de Imperial Japanese Navy.

Furutaka en haar zusenschip Kako waren de eerste generatie high-speed zware cruisers in de Japanse marine, bedoeld om de Amerikaanse Omaha en British Hawkins- class scout cruisers tegen te gaan. Ze ontwikkelden het experimentele ontwerp dat in de cruiser Yūbari is geboekt. Hoewel er pogingen waren om het gewicht en de bescherming te beperken, was het alleen bedoeld om een ​​bewijs te zijn tegen 6 inch schelpen, was de verplaatsing ernstig te zwaar.

De twee schepen waren 'scout cruisers', ontworpen met vliegtuigfaciliteiten. Het gebrek aan catapulten vereiste echter lanceringen van water tot een belangrijke renovatie in 1932/3.

Eind 1941 werd Furutaka toegewezen aan Cruiser Division 6 Admiral Aritomo Goto in de First Fleet met de cruisers AobaKako en Kinugasa. Ten tijde van de aanval op Pearl Harbor was de afdeling betrokken bij de inval van Guam.

Na de mislukte eerste invasie van Wake Cruiser werd Division 6 toegewezen aan de grotere tweede invasiekracht, en na de val van Wake, keerde terug naar zijn voorwaartse basis in TrukCaroline Islands.

Vanaf 18 januari 1942 werd Cruiser Division 6 aangewezen ter ondersteuning van de Japanse troeplandingen in RabaulNew Britain en KaviengNieuw-Ierland en in patrouilles rond de Marshall-eilanden in het mislukte nastreven van de Amerikaanse vloot. Cruiser Division 6 heeft in maart-april ondersteuning verleend aan Cruiser Division 18 om de landen van de Japanse troepen in de Solomon-eilanden en Nieuw-Guinea te BukaShortlandKietaManus IslandAdmiralty Islands en Tulagi van een vorstbasis in Rabaul te dekken. Terwijl op 6 mei 1942 op Shortland werd aangevallen, werd Furutaka aangevallen door vier Boeing B-17 Flying Fortresses, maar werd niet beschadigd.

Op 12 oktober 1942 werd de Furutaka door USS Salt Lake City en Duncan bij de Slag van Kaapse Esperance tot zinken gebracht.

Schaal 1:700

Hasegawa WL-C059

22,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Hasegawa WL-C059 FURUTAKA Imperial Japanese Navy Heavy Cruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hasegawa WL-C059 FURUTAKA Imperial Japanese Navy Heavy Cruiser


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: