opc_loader
Merken

Lindberg HL201 SOUTHERN BELLE Stern-Wheel Powered River Boat

Artikelnr: Lindberg HL201

SOUTHERN BELLE Stern-Wheel Powered River Boat

Lindberg HL201 

44,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

SOUTHERN BELLE Stern-Wheel Powered River Boat

Een raderstoomboot is een stoomschip of stoomboot aangedreven door een stoommachine die raderwielen aandrijft om het vaartuig door het water te drijven. In de oudheid volgden peddelwielers de ontwikkeling van palen, roeiriemen en zeilen, waarbij de eerste toepassingen wielers waren die door dieren of mensen werden aangedreven.

Advance, een in Greenock gebouwde Amerikaanse blokkade met zijwielstoomboot
In het begin van de 19e eeuw waren schoepenwielen de belangrijkste voortstuwing voor door stoom aangedreven boten. Aan het einde van de 19e eeuw werd de voortstuwing van peddels grotendeels vervangen door de schroefpropeller en andere scheepsvoortstuwingssystemen die een hoger rendement hebben, vooral in ruw of open water. Peddelwielen worden nog steeds gebruikt door kleine pedaalaangedreven waterfietsen en door sommige schepen die toeristische reizen uitvoeren. Deze laatste worden vaak aangedreven door dieselmotoren.

Hoewel de eerste hekwielers in Europa werden uitgevonden, zagen ze de meeste service in Noord-Amerika, vooral aan de rivier de Mississippi. Enterprise werd in 1814 in Brownsville, Pennsylvania, gebouwd als een verbetering ten opzichte van de minder efficiënte zijwielers. De tweede boegschroef gebouwd, Washington van 1816, had twee dekken en diende als prototype voor alle volgende stoomboten van de Mississippi, inclusief die beroemd gemaakt in Mark Twain's boek Life on the Mississippi.

Schaal 1:64

Released by The Lindberg line in 2015.

Lindberg HL201 

Beoordelingen ()
Lindberg HL201 SOUTHERN BELLE Stern-Wheel Powered River Boat heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg HL201 SOUTHERN BELLE Stern-Wheel Powered River Boat


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: