opc_loader
Merken

Hasegawa 72162/QG62 JAPANESE NAVY CARRIER-BASED AIRCRAFT "LATE VERSION" SET

Artikelnr: Hasegawa 72162/QG62

JAPANESE NAVY CARRIER-BASED AIRCRAFT "LATE VERSION" SET

Hasegawa 72162/QG62

24,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

JAPANESE NAVY CARRIER-BASED AIRCRAFT "LATE VERSION" SET

SET BEVAT;

  • ZERO FIGHTER TYPE 52 - 3 stuks

  • ZERO FIGHTER TYPE 21 "FIGHTER BOMBER" - 3 stuks

  • CARRIER ATTACK BOMBER Nakajima B6N TENZAN - 3 stuks

  • CARRIER DIVE BOMBER Yokosuka D4Y SUISEI - 3 stuks

De Mitsubishi A6M Zero, geallieerde codenaam Zeke, was een jachtvliegtuig van de Japanse Keizerlijke Marine tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Zero's, gestationeerd op Japanse vliegdekschepen en op het land, waren geduchte tegenstanders voor de Amerikaanse piloten, geallieerde schepen en landdoelen in de Stille Oceaan.

De Nakajima B6N Tenzangeallieerde rapportage naam: Jill was de standaard- dragende torpedo-bomber van de Imperial Japanese Navy tijdens de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog en de opvolger van de B5N "Kate". Door zijn langdurige ontwikkeling, een tekort aan ervaren piloten en de Verenigde Staten Navy's verwezenlijking van lucht superioriteit ten tijde van de introductie, kon de B6N het bestrijdingspotentieel niet volledig laten zien.

De Yokosuka D4Y Suisei Navy Carrier Dive bomber werd bediend door de Imperial Japanese Navy. De geallieerde rapportage naam was "Judy". De D4Y was een van de snelste duikbommenwerpers van de oorlog en alleen de vertragingen in zijn ontwikkeling belemmerde zijn dienst, terwijl zijn voorganger, de langzamere vaste Aichi D3A, veel langer in dienst was dan bedoeld. Ondanks het beperkte gebruik waren de snelheid en het bereik van de D4Y toch waardevol, en werd het type succesvol gebruikt als verkenningsvliegtuig en voor kamikaze- missies.

Schaal 1:350

Hasegawa 72162/QG62

Beoordelingen ()
Hasegawa 72162/QG62 JAPANESE NAVY CARRIER-BASED AIRCRAFT "LATE VERSION" SET heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hasegawa 72162/QG62 JAPANESE NAVY CARRIER-BASED AIRCRAFT "LATE VERSION" SET


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: