opc_loader
Merken

BLUE MAX BM201 ROLAND C.II

Artikelnr: BLUE MAX BM201

ROLAND C.II

BLUE MAX BM201 

27,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

ROLAND C.II

LIMITED EDITION

De LFG Roland C.II, gewoonlijk bekend als de Walfisch, was een geavanceerd Duits verkenningsvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog

De C.II kwam in het voorjaar van 1916 in dienst. Operationeel werd de bediening als moeilijk gemeld, maar de prestaties waren relatief goed. Door de bemanningsposities met ogen boven de bovenvleugel was het zicht naar boven uitstekend, maar het zicht naar beneden slecht. Het werd ook gebruikt in een rol als jager-escorte en had een bemanning van twee, piloot en waarnemer / schutter.

Vanwege zijn snelheid, toen het voor het eerst werd geïntroduceerd, konden maar weinig vijandelijke vliegtuigen zijn horizontale vlucht halen. Een opmerkelijke uitzondering was de Nieuport 17 C.1, die bijna tegelijkertijd werd geïntroduceerd en enkele mijlen per uur sneller was. Vanwege het gebrek aan zicht naar beneden, kon het het beste worden aangevallen door naar beneden te duiken en erop te komen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • ROLAND C.II - Imperial German Air Force, Flown by Oberleutnant Ritter von Schleich, Feld Flieger Abteilung 2b, April 1916.

  • ROLAND C.II - Imperial German Air Force, Kampfgeschwader 1, Staffel 6, Mont Aerodrome, June 1916.

Schaal 1:48

Released by BLUE MAX in 1999.

BLUE MAX BM201 

Beoordelingen (0 )
BLUE MAX BM201 ROLAND C.II heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items