opc_loader
Merken

Airfix A02082 HURRICANE Mk.I

Artikelnr: Airfix A02082

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad Airfix vliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

9,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Hawker HURRICANE Mk.I    

De Hawker Hurricane was een jachtvliegtuig van de RAF. Het werd ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog en verwierf vooral bekendheid in de Slag om Engeland.

Het toestel werd ontworpen door Sydney Camm. Het vloog voor het eerst op 12 oktober 1937. Tijdens de Slag om Engeland waren de Hurricanes verantwoordelijk voor 70% van de neergehaalde Duitse toestellen. Hoewel qua ontwerp wellicht wat ouder dan de ook legendarische Spitfire (zo was het achterste deel van de romp traditioneel opgebouwd uit hout en textiel) was de Hurricane van vitaal belang tijdens de Slag om Engeland. Omdat ze veel eenvoudiger van constructie waren dan de Spitfires konden ze ook veel sneller hersteld worden. Ook het Poolse squadron dat de meeste vijandelijke vliegtuigen neerhaalde vloog met de Hurricane.

Het was het eerste geallieerde toestel dat in februari 1942 uitgerust werd met gronddoelraketten waardoor, hoewel de basisconstructie van het toestel verouderd was, het tot na de Tweede Wereldoorlog in dienst bleef.

De Hurricane werd door een groot aantal landen gebruikt. Nog voor de Tweede Wereldoorlog werden 20 toestellen geleverd aan België, dat ook de licentierechten kocht. Eind 1941 werden 24 Hurricanes geleverd aan het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Andere gebruikers waren o.a. Finland, Roemenië, Griekenland en de Sovjet-Unie. Er zijn in totaal ongeveer 14.000 Hawker Hurricanes gebouwd.

Een uitvoering mogelijk;

  • HURRICANE Mk.I - Squadron Leader R.R.Stanford Tuck, No.257 Squadron, RAF, 1940

Afmetingen;

  • Lang; 130 mm.
  • Breed; 170 mm.

Aantal onderdelen; 28

Humbrol verf kleurnr.'s; 24 / 29 / 30 / 33 / 56 / 90 / 100 / 113.  

Schaal 1:72

Airfix A02082

Beoordelingen ()
Airfix A02082 HURRICANE Mk.I heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix A02082 HURRICANE Mk.I


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items