opc_loader
Merken

Frog F.172 Air Sea Rescue Shackleton

Artikelnr: Frog F.172

Air Sea Rescue Shackleton

Frog F.172 

69,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Air Sea Rescue Shackleton

De Avro Shackleton was een Brits maritiem patrouillevliegtuig voor lange afstanden voor gebruik door de Royal Air Force (RAF) en de South African Air Force (SAAF).

Het werd ontwikkeld door Avro op basis van de Avro Lincoln-bommenwerper en was zelf een ontwikkeling van de beroemde Avro Lancaster-bommenwerper in oorlogstijd. Het type is vernoemd naar de poolreiziger Sir Ernest Shakleton.

De Shackleton, die in 1951 in dienst kwam bij de RAF, werd voornamelijk gebruikt voor onderzeebootbestrijding (ASW) en maritieme patrouillevliegtuigen (MPA); het werd ook gebruikt als een zoek- en reddingsplatform (SAR) en voor het uitvoeren van verschillende andere secundaire rollen, zoals troepentransport. Op latere leeftijd werd een klein aantal van de Shackletons van de RAF vervolgens aangepast voor Airborne Early Warning (AEW)-taken, die deze hoedanigheid vervulden tot de pensionering van het type in 1991. De Shackleton werd ook aangeschaft door Zuid-Afrika en werd geëxploiteerd door de SAAF tussen 1957 en 1984.

Maritieme verkenning, anti-scheepsvliegtuigen. De configuratie van het staartwiel werd vervangen door een onderstel met drie wielen, toevoeging van een neusingangsluik, vleugeltiptanks om de brandstofcapaciteit te vergroten. Om het comfort van de bemanning te vergroten, was de binnenkant geluiddicht, betere stoelen voor de bemanning en herschikte tactische teamposities. Om ruimte te maken voor een deel van de interne herschikking was de rugkoepel niet gemonteerd. De eerste MR.3 vloog op 2 september 1955, het vliegtuig had problemen met overtrekken en stortte neer op 7 december 1956. De variant kwam in augustus 1957 in dienst bij 220 Squadron op RAF St Eval. De RAF bestelde 52 vliegtuigen, maar volgde later de 156 Defense Review werd teruggebracht tot 33 vliegtuigen. Er werd ook een extra vliegtuig gebouwd om het vliegtuig te vervangen dat verloren was gegaan tijdens overtrekproeven. Nog eens acht vliegtuigen werden geëxporteerd naar Zuid-Afrika.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • AVRO SHACKLETON MR.3 - Aircraft of Coastal Command, RAF in the colour of No.206 Squadron. 

  • AVRO SHACKLETON MR.3 - Aircraft of the South African Air Force Maritime Command.

Aantal onderdelen; 147

Released by FROG in 1967.

Frog F.172 

Beoordelingen ()
Frog F.172 Air Sea Rescue Shackleton heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Frog F.172 Air Sea Rescue Shackleton


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items