opc_loader
Merken

Fujimi 7AD2 Nakajima Carrier Attack Bomber B6N2 "JILL" TENZAN

Artikelnr: Fujimi 7AD2

Nakajima Carrier Attack Bomber B6N2 "JILL" TENZAN

De Nakajima B6N Tenzan "geallieerde rapportnaam: "Jill" was de standaard Japanse koetsier- torpedobommenwerper tijdens de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog en de opvolger van de B5N "Kate" . Vanwege de langdurige ontwikkeling, een tekort aan ervaren piloten en de verwezenlijking door de Amerikaanse marine van luchtsuperioriteit tegen de tijd van zijn introductie, was de B6N nooit in staat om zijn gevechtspotentieel volledig te demonstreren.

Op 19 juni 1944 maakte de B6N zijn carriere-gevechtsdebuut in The Battle of the Philippine Sea, opererend in een omgeving waar de Amerikaanse marine vrijwel volledige luchtoverwicht had. Vervolgens kon hij geen enkele belangrijke schade toebrengen, terwijl hij zware verliezen leed door de nieuwe F6F Hellcat- jager van de US Navy.

Op dit punt behoorden kleine verbeteringen in de prestaties van de B6N tot de minste problemen van de Japanse marine. Toen het nieuwe model medio 1944 beschikbaar kwam, had Japan de meeste van zijn grote maatschappijen al verloren en liep het wanhopig tekort aan ervaren piloten. De overgrote meerderheid van de B6N2-operaties vond dus plaats vanaf het land en slaagde er niet in om grote successen te behalen. De vliegtuigen werden uitgebreid gebruikt in de Slag om Okinawa, waar ze voor het eerst ook werden gebruikt voor kamikaze- missies.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Nakajima B6N2 Tenzan - Dai-Nippon Teikoku Kaigun Kōkū tai "Imperial Japanese Navy Air Service", 601 Naval Air Group 601-315, Carrier Taiho, 1944.

Schaal 1:72

Released by Fujimi in 1984

Fujimi 7AD2 

23,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Fujimi 7AD2 Nakajima Carrier Attack Bomber B6N2 "JILL" TENZAN heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fujimi 7AD2 Nakajima Carrier Attack Bomber B6N2 "JILL" TENZAN


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: