opc_loader
Merken

Fujimi C-23 Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete"

Artikelnr: Fujimi C-23

Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete"

De Mitsubishi F1M geallieerde rapportnaam "Pete" was een Japans verkenningsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het was het laatste dubbeldekkertype van de Japanse marine, met 1.188 gebouwd tussen 1936 en 1944. De Marine-aanduiding was "Type Zero Observation Seaplane"

De F1M is oorspronkelijk gebouwd als een door een katapult gelanceerd verkenningsvlottervliegtuig, gespecialiseerd in schietschutters. De "Pete" nam een ​​aantal lokale taken aan, waaronder konvooi-escorte, bommenwerperanti-onderzeeërmaritieme patrouille, redding, transport en staking tegen verzending; bijvoorbeeld het laten zinken van Motor Torpedo Boat PT-34 op 9 april 1942. Het type werd ook gebruikt als een gebiedsvechter en bezig met luchtgevechten in de Aleutians, de Solomons en verschillende andere theaters. In het front van Nieuw-Guinea werd het vaak gebruikt in luchtgevechten met de geallieerde bommenwerpers en geallieerde jagers.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete" - Kokutai, Tateyama NAVY Base, May 1944.
  • Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete" - Kokutai, Sasebo NAVY Base, September 1944.
  • Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete" - Kokutai, Ohtsu NAVY Base, October 1944.

Schaal 1:72

Fujimi C-23 

24,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Fujimi C-23 Mitsubishi Type ZERO Observation Seaplane F1M2 "Pete" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: