opc_loader
Merken

Mir 4732 ARMSTRONG WHITWORTH WHITLEY

Artikelnr: Mir 4732

ARMSTRONG WHITWORTH WHITLEY

MIR 4732 

19,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

ARMSTRONG WHITWORTH WHITLEY

De Armstrong Whitworth Whitley was een tweemotorige bommenwerper, ontworpen en geproduceerd door de Britse vliegtuigfabrikant Sir W.G. Armstrong Whitworth Aircraft Ltd. uit Whitley, Coventry. Het toestel was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de RAF.

In de beginfase van de Tweede Wereldoorlog wierpen de met Whitleys uitgeruste RAF-squadrons vlugschriften boven Duitse steden uit. Daarbij werden zware verliezen geleden. Op 19 maart 1940 wierpen Whitleys de eerste bommen op Duits grondgebied van de hele oorlog af, tijdens een aanval op een basis voor watervliegtuigen op het eiland Sylt. Samen met de Wellington en de Hampden - lichte toestellen vergeleken met de latere zware Britse bommenwerpers - voerde de Whitley aan het begin van de oorlog de meeste Britse bombardementsmissies uit.

Vanwege de zware verliezen die in de winter van 1940 op 1941 werden geleden en de komst van viermotorige toestellen, werd de Whitley later alleen nog door Coastal Command ingezet voor maritieme patrouillevluchten boven de Franse Atlantische kust. Een Whitley VII van het No.502 Squadron boekte het eerste succes met de tegen schepen gerichte ASV radar door in november 1941 de Duitse U-boot U-206 uit te schakelen.

Uitvoering;

  • Armstrong Whitworth Whitley Mk.VII - Royal Air Force

Schaal 1:72

Released by Micro Mir in 1987.

MIR 4732 

Beoordelingen ()
Mir 4732 ARMSTRONG WHITWORTH WHITLEY heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mir 4732 ARMSTRONG WHITWORTH WHITLEY


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items