opc_loader
Merken

IDA 3D paper models DAJ15 HIMAJI CASTLE

Artikelnr: IDA 3D paper models DAJ15

HIMAJI CASTLE

IDA 3D paper models DAJ15 

69,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

HIMAJI CASTLE

"The Architectural Glory of Japanese Castles'

Kasteel Himeji is een Japans kasteel dat gelegen is in de stad Himeji in de prefectuur Hyōgo. Het is een van de oudste overblijvende originele gebouwen uit de Sengoku-periode.

Het kasteel heeft de status van Nationaal erfgoed van Japan en wordt sinds december 1993 door de UNESCO als Werelderfgoed erkend. Het kasteel van Himeji vormt samen met Kasteel Matsumoto en Kasteel Kumamoto de drie bekendste kastelen van Japan. Het kasteel wordt soms Hakurojō of Shirasagijō ("Witte reiger-kasteel") genoemd vanwege zijn witte buitenmuren.

De bouw van het kasteel begon tijdens de Nanboku-cho-periode van de Muromachi-periode. Het werd toen Kasteel Himeyama genoemd. In 1346 plande Akamatsu Sadanori om een kasteel te bouwen aan de voet van de berg Himeji. Nadat Akamatsu was gesneuveld in de Kakitsu-oorlog werd het kasteel kortstondig overgenomen door de Yamana-clan. Na de Onin-oorlog kwam het kasteel opnieuw in handen van de Akamatsu-familie.

In 1580 kwam het kasteel in handen van Toyotomi HideyoshiKuroda Yoshitaka bouwde een toren met drie verdiepingen.

Na de Slag bij Sekigahara in 1600 kwam het kasteel in het bezit van Tokugawa Ieyasu. Hij schonk het kasteel vervolgens aan Ikeda Terumasa. Tussen 1601 en 1609 verbouwde Ikeda het kasteel tot het zijn huidige vorm kreeg. De laatste grote verandering, de westelijke cirkel, werd afgewerkt in 1618.

Himeji werd in 1945, op het einde van de Tweede Wereldoorlog, zwaar gebombardeerd. Hoewel bijna de volledige omgeving vernield werd, bleef het kasteel ongeschonden.

Afmetingen;

  • Lang; 660 mm
  • Breed; 432 mm.
  • Hoog; 363 mm.

Schaal 1:150

IDA 3D paper models DAJ15 

Beoordelingen ()
IDA 3D paper models DAJ15 HIMAJI CASTLE heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
IDA 3D paper models DAJ15 HIMAJI CASTLE


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items