opc_loader
Merken

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 719 'Rickmer Rickmers' Tall Ship

Artikelnr: Schreiber-Bogen kartonmodellbau 719

'Rickmer Rickmers' Tall Ship

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 719 

17,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

'Rickmer Rickmers' Tall Ship

Rickmer Rickmers is een zeilschip (driemaster bark ) permanent afgemeerd als museumschip in Hamburg, nabij de Cap San Diego.

Rickmer Clasen Rickmers, (1807–1886) was een scheepsbouwer in Bremerhaven en Willi Rickmer Rickmers, (1873–1965) leidde een Sovjet-Duitse expeditie naar de Pamirs in 1928.

Rickmer Rickmers werd in 1896 gebouwd door de Rickmers-scheepswerf in Bremerhaven en werd voor het eerst gebruikt op de Hong Kong- route met rijst en bamboe. In 1912 werd ze gekocht door Carl Christian Krabbenhöft, omgedoopt tot Max, en overgebracht naar de route Hamburg - Chili.

In de Eerste Wereldoorlog werd Max in beslag genomen door de regering van Portugal, in de haven van Horta (Azoren) en uitgeleend aan het Verenigd Koninkrijk als oorlogshulpmiddel. Voor de rest van de oorlog voer het schip onder de Union Jack, als Flores . Na de Eerste Wereldoorlog werd ze teruggegeven aan de Portugese regering, werd ze een opleidingsschip van de Portugese marine en kreeg ze opnieuw de naam NRP Sagres (de tweede van die naam). In 1958 won ze de Tall Ships 'Race.

In het begin van de jaren zestig werd Sagres (II) met pensioen gegaan van de schoolvaart toen de Portugese marine uit Brazilië het schoolschip Guanabara kocht (oorspronkelijk in 1937 in Duitsland te water gelaten als Albert Leo Schlageter ). In 1962 werd de voormalige Guanabara in gebruik genomen als schoolschip met de naam Sagres (III). Tegelijkertijd werd Sagres (II) omgedoopt tot Santo André en opnieuw geclassificeerd als depotschip. Het NRP Santo André bleef aangemeerd op de marinebasis van Lissabon en werd in 1975 buiten gebruik gesteld.

Ze werd in 1983 gekocht door een organisatie genaamd "Windjammer für Hamburg eV", voor de laatste keer hernoemd, terug naar Rickmer Rickmers , en veranderd in een drijvend museumschip.

Afmetingen;

  • Lang; 490 mm.
  • Breed; 110 mm.
  • Hoog; 290 mm.

Schaal 1:200

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 719 

Beoordelingen (0 )
Schreiber-Bogen kartonmodellbau 719 'Rickmer Rickmers' Tall Ship heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: