opc_loader
Merken

IDA 3D paper models SF18  NOTRE DAME

Artikelnr: IDA 3D paper models SF18

NOTRE DAME de PARIS

IDA 3D paper models SF18 

49,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

NOTRE DAME de PARIS

"World's Ambassador of Gothic Architecture"

De cathédrale Notre-Dame de Paris is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het Île de la Cité, in het centrum van Parijs.

De bouwheer was Mauritius van Sully, bisschop van Parijs. Hij had de steun van koning Lodewijk VII van Frankrijk en van het kapittel. Bisschop De Sully liet eerst de Sint-Stefanuskathedraal, gelegen vlak voor de latere Notre-Dame, tot de grond afbreken. De kathedraal was ontstaan in de 4e eeuw en in haar grootse dimensies uitgebouwd in de 6e of 7e eeuw, naargelang de bronnen. De eerste steen van de Notre-Dame werd in het voorjaar van 1163 (volgens het Memoriale Historiarum van kroniekeur Jean de Saint-Victor tussen 24 maart en 25 april) door paus Alexander III en Lodewijk VII van Frankrijk geplaatst.

Op 15 april 2019 brak er in de avond tijdens restauratiewerkzaamheden een hevige brand uit, die zich vanuit het middenschip snel verspreidde. Het dak en de centrale torenspits (vieringtoren) stortten in. De rest van het gebouw, als ook een aantal belangrijke kunstschatten, kon nog worden gered. Er zijn geen mensen bij de brand om het leven gekomen.

Afmetingen;

  • Lang; 420 mm.
  • Breed; 320 mm.
  • Hoog; 380 mm.

IDA 3D paper models SF18 

Beoordelingen ()
IDA 3D paper models SF18  NOTRE DAME heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
IDA 3D paper models SF18  NOTRE DAME


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items