opc_loader

Menu

WWP Wings & Wheels Publications In Detail No.7 NTC Fort Irwin

Artikelnr: WWP Wings & Wheels Publications In Detail No.7

NTC Fort Irwin

WWP Wings & Wheels Publications 

In Detail No.7

17,95
  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden
Beschrijving

NTC Fort Irwin

Deze titel van Wings & Wheels Publications is nummer 7 in hun speciale serie en beschrijft de activiteiten in het US Army National Training Center in Fort Irwin, gelegen in de Mojave-woestijn in Californië en staat bekend om de simulatie van Sovjet-voertuigen en -tactieken tijdens training, maar is de nadruk verschoven vanwege het steeds veranderende gezicht van de uitdagingen, vooral in de huidige uitzendingen naar Irak en Afghanistan.
Het boek met zachte kaft van 24 cm x 29 cm heeft 104 glanzende pagina's volledig in kleur met de volledig Engelse tekst tot een minimum beperkt, zodat er maximale ruimte is voor de foto's van hoge kwaliteit om de vele voertuigen en personen te tonen die betrokken zijn bij de NTC-operaties.

Het boek is verdeeld in secties in plaats van specifieke hoofdstukken, waarbij pagina's 2 tot 5 een korte introductie zijn en de overgang beschrijven van de koude oorlog naar de huidige strategieën met de tekst en foto's van verschillende VISMOD- en BLUFOR-voertuigen uit die periode.

"Nieuw millennium", pagina's 6 tot 20 geeft een gedetailleerd overzicht van de huidige trainingsfaciliteiten binnen de 'BOX' (trainingsgebied) met de nadruk op het Midden-Oosten scenario met veel kleine dorpen en moskeeën gebouwd om het "lokale" landschap in Irak en Afghanistan. Er zijn weer veel kleinere foto's van de gebouwen, evenals enkele voertuigen en personeel, waaronder rollenspelers en pelgrims die authenticiteit toevoegen aan de training.

"The OPFOR", pagina's 21 tot 39 beslaat de periode waarin de vele gemodificeerde VISMOD-voertuigen werden gebruikt om Sovjet-voertuigtypen te simuleren die werden gebruikt in de force-on-force-training, waarbij deze voornamelijk gebaseerd waren op de M551 Sheridan, M113 en Humvee, evenals op glasvezelmodellen van T-80's en andere voertuigen.

Er zijn meestal foto's van de voertuigen met korte bijschriften met uitstekende foto's van de laatste Sheridans net voor hun pensionering, evenals de T-80's en BMP's op basis van het M113-chassis met aangepaste Bradley-turrets en BRDM's op basis van Humvees om een ​​schat aan gedetailleerde foto's van deze huidige voertuigen en hun kleurschema's, waaronder enkele interieurfoto's van de M113/BMP.

"Roleplayers", pagina's 40 tot 45, beschrijft het gebruik van Arabische burgers die gecontracteerd zijn om realistische "lokale personeels"-training te geven met de vele opstandelingen en gijzelingen waarmee de huidige inzet wordt geconfronteerd, met opnieuw voornamelijk fotoverslaggeving van de "lokale bevolking" en trainingsscenario's voor een interessant inzicht in de huidige legertraining.

"Hooah-BLUFOR", pagina's 46 t/m 82 beschrijft de twee BLUFOR-bataljons die zijn samengesteld uit de eenheden die door de NTS worden geroteerd voor training waarbij de tekst opnieuw tot een minimum is beperkt met de nadruk op de foto's van de deelnemende voertuigen en bemanningen. De voertuigen die worden getoond omvatten 4 pagina's over de M2A2 Bradley, 4 pagina's over de M1A1 Abrams, 2,5 pagina's over de enige Buffalo bij de NTC, 8,5 pagina's over verschillende Strykers, 7 pagina's over verschillende Humvees, 2 pagina's met M113A3's en diverse foto's van M978 HEMTT en M1083/4 vrachtwagens, M88A1's inclusief enkele interieurschoten, M577's en tot slot 4 schoten van de M9 ACE gepantserde bulldozer.

De semi-close-up foto's bieden een goed beeld van de voertuigdetails, evenals opslag- en bemanningsuniformen die veel modelleringsmogelijkheden bieden, vooral voor de Strykers als je een kit wilt bouwen zonder het lamellenpantser maar toch beladen met meer persoonlijke uitrusting om te kunnen er overheen klimmen.

"Troops at NTC", pagina's 83 t/m 95 behandelt, zoals de naam al doet vermoeden, de vele grondtroepen die deelnemen aan de training, dit is afkomstig van de gesimuleerde training met behulp van het MILES-systeem en van live-vuurgebieden. De vele foto's laten de verschillende uniformen en persoonlijke uitrustingen evenals de wapens goed zien en zullen zeer nuttig zijn voor degenen die diorama's bouwen. De foto's laten ook de MILES-banden goed zien, evenals de wapenbijlagen.

"UH-60", pagina's 96-97, twee pagina's over algemene opnamen van UH-60's op het station, inclusief een UH-60Q die klaar is voor elke echte noodsituatie.

"Painted Rock", pagina's 98 tot 104 heeft opnamen van de vele felgekleurde "rotsen", hoewel velen keien zouden kunnen worden genoemd. Deze zijn verkregen uit het woestijntrainingsgebied en geschilderd in de eenheidskleuren van degenen die de NTC door de jaren heen hebben bijgewoond en in de "rotsstapel" gedeponeerd voor een zeer kleurrijke weergave zoals getoond op de boekomslag.

WWP Wings & Wheels Publications 

In Detail No.7

Beoordelingen ()
WWP Wings & Wheels Publications In Detail No.7 NTC Fort Irwin heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
WWP Wings & Wheels Publications In Detail No.7 NTC Fort Irwin
Review plaatsen

Meest recente reviews