opc_loader
Merken

WWP Wings & Wheels Publications G049 Airborne LANDIES In Detail

Artikelnr: WWP Wings & Wheels Publications G049

Airborne LANDIES In Detail 

WWP Wings & Wheels Publications G049

29,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Airborne LANDIES In Detail 

In de jaren zestig realiseerde het Britse leger zich dat ze een 4x4-voertuig nodig hadden dat snel wereldwijd kon worden ingezet. De standaard militaire Land Rovers van die tijd waren zowel te zwaar als te breed om in transportvliegtuigen en helikopters van die tijd te passen. Er moest een nieuw voertuig komen.

Land Rover antwoordde met een prototype van een lichtgewicht voertuig op basis van een standaard Series 2A General Service 1/4 ton Land Rover. Het chassis werd ingekort en in breedte verkleind, waarbij de carrosserie van het voertuig volledig opnieuw werd opgebouwd, waarbij bijna alle niet-essentiële items werden verwijderd en veel carrosseriecomponenten gemakkelijk konden worden verwijderd. Het resultaat was de Land Rover Half-Ton die algemeen bekend staat als de Lightweight of Airportable. Interessant genoeg was het voertuig meer dan het gespecificeerde gewicht en in feite zwaarder dan een standaard Land Rover, waardoor de term lichtgewicht verwarrend was. Met de verwijderbare carrosseriepanelen van het voertuig verwijderd, was het echter onder de gespecificeerde limieten. De Lightweight voltooide met succes de proeven van het Britse leger in 1967, waarbij de eerste voertuigen in 1968 aan de Royal Marines werden geleverd. Lichtgewichten bleven in dienst bij alle takken van het Britse leger tot het einde van de jaren negentig, toen de hele vloot van de Series 2A/3 werd vervangen door Land Rover 90.

Wings & Wheels Publications (WWP) heeft onlangs een referentiefotohandleiding uitgebracht voor modelbouwers op Land Rover Lightweight. Dit zijn de basisfeiten:

  • Titel: Airborne Landies in detail (Lichtgewichten in Britse en Tsjechische collecties)
  • Uitgever: Wings & Wheels Publications (WWP)
  • Code: G049
  • Auteurs: Aleš Kautský en František Kořán
  • Formaat: softcover (22x24 cm)
  • Pagina's: 92
  • Kleur: volledige kleur
  • Taal Engels

ISBN: 978-80-87509-50-0

WWP Wings & Wheels Publications G049

Beoordelingen ()
WWP Wings & Wheels Publications G049 Airborne LANDIES In Detail heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
WWP Wings & Wheels Publications G049 Airborne LANDIES In Detail


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: