opc_loader
Merken

Strelets*R M059 Austro-Hungarian Infantry in Gasmasks

Artikelnr: Strelets*R M059

Austro-Hungarian Infantry in Gasmasks

Strelets*R M059 

14,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Austro-Hungarian Infantry in Gasmasks

In juli 1914, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, bestond Het Gezamenlijke leger uit vier regimenten en de territoriale leger (Landwehr en Honvédség) Beide uit three regimenten.

Bij de mobilisatie werden 3,35 miljoen mannen onder de wapenen geroepen (die een aantal reserve-eenheden en de dienstplichtigen), die echter in een aantal gevallen niet over goede wapens of uniformen beschikten.

De opperbevelhebber van het leger was de 84 jaar oude keizer Frans Jozef I, die gezien zijn leeftijd deze taak niet op zich kon nemen. Het oppercommando van het leger kwam aan generaal-veldmaarschalk aartshertog Frederik, hertog van Teschen. De hertog van Teschen stond bekend als een gedegen bevelhebber. De chef van de generale staf was de machtige generaal Franz Freiherr Conrad von Hötzendorf, die veel politieke invloed bezat en voorstander was van een korte aanvalsoorlog tegen ServiëConrad von Hötzendorf was een tacticus en een kundig strateeg en aartshertog Frederik gaf hem om die reden veel vrijheid. Na de dood van de oude keizer in 1916 nam de nieuwe keizer, Karel I het opperbevel van de aartshertog Frederik over. Zijn nieuwe staf-chef werd generaal Arthur Freiherr Arz von StraußenburgGeneraal Arz werd, anders dan Conrad von Hötzendorf, geen politicus en hield uitsluitend bezig met militaire genomen.

Aantal figuren; 48

Schaal 1:72 

Strelets*R M059 

Beoordelingen (0 )
Strelets*R M059 Austro-Hungarian Infantry in Gasmasks heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: